Warzywa i przetwory warzywne >> Agawa gotowana
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Woda (g) | 65.40 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 135.00 | 6.75 |
Wartość energetyczna (kJ) | 565.22 | |
Białko (g) | 0.99 | 1.98 |
Tłuszcz (g) | 0.29 | 0.41 |
Popiół (g) | 1.32 | |
Węglowodany (g) | 32.00 | 11.85 |
Błonnik (g) | 10.60 | 42.40 |
Cukry Proste (g) | 20.87 | 23.19 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Wapń (mg) | 460.00 | 46.00 |
Żelazo (mg) | 3.55 | 19.72 |
Magnez (mg) | 39.00 | 12.19 |
Fosfor (mg) | 9.00 | 1.29 |
Potas (mg) | 59.00 | 1.26 |
Sód (mg) | 13.00 | 0.87 |
Sól (mg) | 32.50 | 0.54 |
Cynk (mg) | 0.25 | 3.12 |
Miedź (mg) | 0.11 | 12.44 |
Mangan (mg) | 0.14 | |
Selen (µg) | 0.20 | 0.36 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.30 | 0.40 |
Tiamina (mg) | 0.01 | 1.09 |
Ryboflawina (mg) | 0.10 | 9.00 |
Niacyna (mg) | 0.16 | 1.16 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.04 | 0.82 |
Witamina B6 (mg) | 0.09 | 6.69 |
Folacyna ogółem (µg) | 3.00 | |
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 8.80 | 2.07 |
Witamina B12 (µg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina A (IU) | 113.00 | |
Witamina A (RAE, µg) | 6.00 | 0.86 |
Retinol (µg) | 0.00 | |
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | |
Beta-karoten (µg) | 68.00 | |
Licopen (µg) | 0.00 | |
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | |
Witamina E (mg) | 0.36 | 4.50 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 4.90 | 8.91 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.00 | 0.00 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 0.00 | |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.00 | |
Cholesterol (mg) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % |
---|---|---|
Białko (kcal) | 3.96 | 2.94 |
Tłuszcz (kcal) | 2.61 | 1.94 |
Węglowodany (kcal) | 128.00 | 95.12 |
Łącznie | 134.57 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 2.94, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 1.94, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 95.12, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]