Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Baranina, żeberka część chuda i tłusta (Nowa Zelandia, mrożona), pieczone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (241.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 50.18 | 120.93 | 42.65 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 340.00 | 17.00 | 819.40 | 40.97 | 289.00 | 14.45 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1423.51 | 3430.66 | 1209.99 | |||
Białko (g) | 18.98 | 37.96 | 45.74 | 91.48 | 16.13 | 32.27 |
Tłuszcz (g) | 28.75 | 41.07 | 69.29 | 98.98 | 24.44 | 34.91 |
Popiół (g) | 1.07 | 2.58 | 0.91 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (241.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 19.00 | 1.90 | 45.79 | 4.58 | 16.15 | 1.61 |
Żelazo (mg) | 1.71 | 9.50 | 4.12 | 22.90 | 1.45 | 8.08 |
Magnez (mg) | 14.00 | 4.38 | 33.74 | 10.54 | 11.90 | 3.72 |
Fosfor (mg) | 170.00 | 24.29 | 409.70 | 58.53 | 144.50 | 20.64 |
Potas (mg) | 124.00 | 2.64 | 298.84 | 6.36 | 105.40 | 2.24 |
Sód (mg) | 43.00 | 2.87 | 103.63 | 6.91 | 36.55 | 2.44 |
Sól (mg) | 107.50 | 1.79 | 259.07 | 4.32 | 91.38 | 1.52 |
Cynk (mg) | 2.60 | 32.50 | 6.27 | 78.33 | 2.21 | 27.62 |
Miedź (mg) | 0.07 | 7.89 | 0.17 | 19.01 | 0.06 | 6.71 |
Mangan (mg) | 0.02 | 0.04 | 0.01 | |||
Selen (µg) | 1.80 | 3.27 | 4.34 | 7.89 | 1.53 | 2.78 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (241.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.09 | 8.18 | 0.22 | 19.72 | 0.08 | 6.95 |
Ryboflawina (mg) | 0.27 | 24.55 | 0.65 | 59.15 | 0.23 | 20.86 |
Niacyna (mg) | 6.83 | 48.79 | 16.46 | 117.57 | 5.81 | 41.47 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.51 | 10.20 | 1.23 | 24.58 | 0.43 | 8.67 |
Witamina B6 (mg) | 0.08 | 6.15 | 0.19 | 14.83 | 0.07 | 5.23 |
Folacyna ogółem (µg) | 1.00 | 2.41 | 0.85 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 77.90 | 18.33 | 187.74 | 44.17 | 66.22 | 15.58 |
Witamina B12 (µg) | 2.33 | 97.08 | 5.62 | 233.97 | 1.98 | 82.52 |
Witamina A (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.10 | 1.25 | 0.24 | 3.01 | 0.09 | 1.06 |
Witamina D (µg) | 0.10 | 2.00 | 0.24 | 4.82 | 0.09 | 1.70 |
Witamina D (IU) | 2.00 | 1.00 | 4.82 | 2.41 | 1.70 | 0.85 |
Witamina K (µg) | 5.00 | 9.09 | 12.05 | 21.91 | 4.25 | 7.73 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (241.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 14.45 | 72.25 | 34.82 | 174.12 | 12.28 | 61.41 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 11.08 | 26.70 | 9.42 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.31 | 3.16 | 1.11 | |||
Cholesterol (mg) | 100.00 | 33.33 | 241.00 | 80.33 | 85.00 | 28.33 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (241.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 75.92 | 22.69 | 182.97 | 22.69 | 64.53 | 22.69 |
Tłuszcz (kcal) | 258.75 | 77.31 | 623.59 | 77.31 | 219.94 | 77.31 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 334.67 | 100.00 | 806.55 | 100.00 | 284.47 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 22.69, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 77.31, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]