Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Baranina, żeberka część chuda (Nowa Zelandia, mrożona), pieczone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (152.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 64.31 | 97.75 | 54.66 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 196.00 | 9.80 | 297.92 | 14.90 | 166.60 | 8.33 |
Wartość energetyczna (kJ) | 820.61 | 1247.33 | 697.52 | |||
Białko (g) | 24.42 | 48.84 | 37.12 | 74.24 | 20.76 | 41.51 |
Tłuszcz (g) | 10.16 | 14.51 | 15.44 | 22.06 | 8.64 | 12.34 |
Popiół (g) | 1.28 | 1.95 | 1.09 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (152.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 14.00 | 1.40 | 21.28 | 2.13 | 11.90 | 1.19 |
Żelazo (mg) | 1.89 | 10.50 | 2.87 | 15.96 | 1.61 | 8.92 |
Magnez (mg) | 16.00 | 5.00 | 24.32 | 7.60 | 13.60 | 4.25 |
Fosfor (mg) | 191.00 | 27.29 | 290.32 | 41.47 | 162.35 | 23.19 |
Potas (mg) | 146.00 | 3.11 | 221.92 | 4.72 | 124.10 | 2.64 |
Sód (mg) | 48.00 | 3.20 | 72.96 | 4.86 | 40.80 | 2.72 |
Sól (mg) | 120.00 | 2.00 | 182.40 | 3.04 | 102.00 | 1.70 |
Cynk (mg) | 3.43 | 42.88 | 5.21 | 65.17 | 2.92 | 36.44 |
Miedź (mg) | 0.08 | 8.56 | 0.12 | 13.00 | 0.07 | 7.27 |
Mangan (mg) | 0.02 | 0.04 | 0.02 | |||
Selen (µg) | 1.70 | 3.09 | 2.58 | 4.70 | 1.44 | 2.63 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (152.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.11 | 10.00 | 0.17 | 15.20 | 0.09 | 8.50 |
Ryboflawina (mg) | 0.33 | 30.00 | 0.50 | 45.60 | 0.28 | 25.50 |
Niacyna (mg) | 6.13 | 43.79 | 9.32 | 66.55 | 5.21 | 37.22 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.45 | 9.00 | 0.68 | 13.68 | 0.38 | 7.65 |
Witamina B6 (mg) | 0.11 | 8.46 | 0.17 | 12.86 | 0.09 | 7.19 |
Folacyna ogółem (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 94.40 | 22.21 | 143.49 | 33.76 | 80.24 | 18.88 |
Witamina B12 (µg) | 2.28 | 95.00 | 3.47 | 144.40 | 1.94 | 80.75 |
Witamina A (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.15 | 1.88 | 0.23 | 2.85 | 0.13 | 1.59 |
Witamina D (µg) | 0.10 | 2.00 | 0.15 | 3.04 | 0.09 | 1.70 |
Witamina D (IU) | 2.00 | 1.00 | 3.04 | 1.52 | 1.70 | 0.85 |
Witamina K (µg) | 3.50 | 6.36 | 5.32 | 9.67 | 2.98 | 5.41 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (152.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.43 | 22.15 | 6.73 | 33.67 | 3.77 | 18.83 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 3.99 | 6.06 | 3.39 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.59 | 0.90 | 0.50 | |||
Cholesterol (mg) | 94.00 | 31.33 | 142.88 | 47.63 | 79.90 | 26.63 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (152.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 97.68 | 51.65 | 148.47 | 51.65 | 83.03 | 51.65 |
Tłuszcz (kcal) | 91.44 | 48.35 | 138.99 | 48.35 | 77.72 | 48.35 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 189.12 | 100.00 | 287.46 | 100.00 | 160.75 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 51.65, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 48.35, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]