Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Białko jaja kurzego, suszone, w płatkach, obniżona zawartość glukozy
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Woda (g) | 14.62 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 351.00 | 17.55 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1469.57 | |
Białko (g) | 76.92 | 153.84 |
Tłuszcz (g) | 0.04 | 0.06 |
Popiół (g) | 4.25 | |
Węglowodany (g) | 4.17 | 1.54 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 4.17 | 4.63 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Wapń (mg) | 83.00 | 8.30 |
Żelazo (mg) | 0.23 | 1.28 |
Magnez (mg) | 67.00 | 20.94 |
Fosfor (mg) | 83.00 | 11.86 |
Potas (mg) | 1042.00 | 22.17 |
Sód (mg) | 1156.00 | 77.07 |
Sól (mg) | 2890.00 | 48.17 |
Cynk (mg) | 0.15 | 1.88 |
Miedź (mg) | 0.23 | 25.56 |
Mangan (mg) | 0.07 | |
Selen (µg) | 116.80 | 212.36 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.04 | 3.18 |
Ryboflawina (mg) | 2.16 | 196.55 |
Niacyna (mg) | 0.68 | 4.82 |
Kwas pantotenowy (mg) | 1.83 | 36.58 |
Witamina B6 (mg) | 0.02 | 1.77 |
Folacyna ogółem (µg) | 89.00 | |
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 0.49 | 20.42 |
Witamina A (IU) | 0.00 | |
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | |
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | |
Beta-karoten (µg) | 0.00 | |
Licopen (µg) | 0.00 | |
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | |
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.00 | 0.00 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 0.00 | |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.00 | |
Cholesterol (mg) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % |
---|---|---|
Białko (kcal) | 307.68 | 94.75 |
Tłuszcz (kcal) | 0.36 | 0.11 |
Węglowodany (kcal) | 16.68 | 5.14 |
Łącznie | 324.72 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 94.75, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 0.11, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 5.14, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]