Ciasto czekoladowe bez lukru

Cukier, miód i słodycze >> Ciasto czekoladowe bez lukru

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, 2-warstwowe (20 – 23 cm średnicy) (1137.00 g) % realizacji normy 1 kawałek (1/12 ciasta średnicy 23 cm) (95.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 24.40 277.43 23.18
Wartość energetyczna (kcal) 371.00 18.55 4218.27 210.91 352.45 17.62
Wartość energetyczna (kJ) 1553.30 17661.05 1475.64
Białko (g) 5.30 10.60 60.26 120.52 5.03 10.07
Tłuszcz (g) 15.10 21.57 171.69 245.27 14.34 20.49
Popiół (g) 1.30 14.78 1.23
Węglowodany (g) 53.40 19.78 607.16 224.87 50.73 18.79
Błonnik (g) 1.60 6.40 18.19 72.77 1.52 6.08
Cukry Proste (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, 2-warstwowe (20 – 23 cm średnicy) (1137.00 g) % realizacji normy 1 kawałek (1/12 ciasta średnicy 23 cm) (95.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 60.00 6.00 682.20 68.22 57.00 5.70
Żelazo (mg) 1.61 8.94 18.31 101.70 1.53 8.50
Magnez (mg) 32.00 10.00 363.84 113.70 30.40 9.50
Fosfor (mg) 106.00 15.14 1205.22 172.17 100.70 14.39
Potas (mg) 140.00 2.98 1591.80 33.87 133.00 2.83
Sód (mg) 315.00 21.00 3581.55 238.77 299.25 19.95
Sól (mg) 787.50 13.12 8953.88 149.23 748.12 12.47
Cynk (mg) 0.69 8.62 7.85 98.07 0.66 8.19
Miedź (mg) 0.21 23.00 2.35 261.51 0.20 21.85
Mangan (mg) 0.28 3.18 0.27
Selen (µg) 11.90 21.64 135.30 246.01 11.30 20.55

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, 2-warstwowe (20 – 23 cm średnicy) (1137.00 g) % realizacji normy 1 kawałek (1/12 ciasta średnicy 23 cm) (95.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.20 0.27 2.27 3.03 0.19 0.25
Tiamina (mg) 0.14 12.82 1.60 145.74 0.13 12.18
Ryboflawina (mg) 0.21 19.36 2.42 220.16 0.20 18.40
Niacyna (mg) 1.14 8.12 12.93 92.34 1.08 7.72
Kwas pantotenowy (mg) 0.30 6.08 3.46 69.13 0.29 5.78
Witamina B6 (mg) 0.04 3.15 0.47 35.86 0.04 3.00
Folacyna ogółem (µg) 27.00 306.99 25.65
Kwas foliowy (µg) 17.00 4.25 193.29 48.32 16.15 4.04
Cholina ogółem (mg) 128.40 30.21 1459.91 343.51 121.98 28.70
Witamina B12 (µg) 0.16 6.67 1.82 75.80 0.15 6.33
Witamina A (IU) 140.00 1591.80 133.00
Witamina A (RAE, µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 0.00 0.00 0.00
Witamina E (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, 2-warstwowe (20 – 23 cm średnicy) (1137.00 g) % realizacji normy 1 kawałek (1/12 ciasta średnicy 23 cm) (95.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 5.43 27.15 61.74 308.70 5.16 25.79
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 6.04 68.66 5.74
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 2.76 31.39 2.62
Cholesterol (mg) 58.00 19.33 659.46 219.82 55.10 18.37

 

 Wartości 100 g % 1 sztuka, 2-warstwowe (20 – 23 cm średnicy) (1137.00 g) % 1 kawałek (1/12 ciasta średnicy 23 cm) (95.00 g) %
Białko (kcal) 21.20 5.72 241.04 5.72 20.14 5.72
Tłuszcz (kcal) 135.90 36.66 1545.18 36.66 129.10 36.66
Węglowodany (kcal) 213.60 57.62 2428.63 57.62 202.92 57.62
Łącznie 370.70 100.00 4214.86 100.00 352.16 100.00

 

 

[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data:  5.72, color: „#1F55DF”},

{ label: „Tłuszcz”, data: 36.66, color: „#124C70”},

{ label: „Węglowodany”, data: 57.62, color: „#3CA5DA”}

[/piechart]

Rekomendowane artykuły