Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Cielęcina, łopatka, mięso chude i tłuste, duszona

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 385 g) (173.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 55.28 46.99 95.63
Wartość energetyczna (kcal) 236.00 11.80 200.60 10.03 408.28 20.41
Wartość energetyczna (kJ) 988.08 839.87 1709.39
Białko (g) 33.63 67.26 28.59 57.17 58.18 116.36
Tłuszcz (g) 10.24 14.63 8.70 12.43 17.72 25.31
Popiół (g) 1.27 1.08 2.20
Węglowodany (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Błonnik (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cukry Proste (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 385 g) (173.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 28.00 2.80 23.80 2.38 48.44 4.84
Żelazo (mg) 1.38 7.67 1.17 6.52 2.39 13.26
Magnez (mg) 29.00 9.06 24.65 7.70 50.17 15.68
Fosfor (mg) 263.00 37.57 223.55 31.94 454.99 65.00
Potas (mg) 333.00 7.09 283.05 6.02 576.09 12.26
Sód (mg) 87.00 5.80 73.95 4.93 150.51 10.03
Sól (mg) 217.50 3.62 184.88 3.08 376.27 6.27
Cynk (mg) 5.81 72.62 4.94 61.73 10.05 125.64
Miedź (mg) 0.13 14.22 0.11 12.09 0.22 24.60
Mangan (mg) 0.04 0.03 0.06
Selen (µg) 14.50 26.36 12.32 22.41 25.09 45.61

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 385 g) (173.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Tiamina (mg) 0.06 5.45 0.05 4.64 0.10 9.44
Ryboflawina (mg) 0.31 28.18 0.26 23.95 0.54 48.75
Niacyna (mg) 10.08 72.00 8.57 61.20 17.44 124.56
Kwas pantotenowy (mg) 1.31 26.20 1.11 22.27 2.27 45.33
Witamina B6 (mg) 0.29 22.31 0.25 18.96 0.50 38.59
Folacyna ogółem (µg) 18.00 15.30 31.14
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina B12 (µg) 1.72 71.67 1.46 60.92 2.98 123.98
Witamina A (IU) 0.00 0.00 0.00
Witamina A (RAE, µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 0.00 0.00 0.00
Witamina E (mg) 0.46 5.75 0.39 4.89 0.80 9.95
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 385 g) (173.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 3.96 19.80 3.37 16.83 6.85 34.25
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 3.99 3.39 6.90
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.70 0.59 1.21
Cholesterol (mg) 148.00 49.33 125.80 41.93 256.04 85.35

 

 Wartości 100 g % 3 uncje (85.00 g) % 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 385 g) (173.00 g) %
Białko (kcal) 134.52 59.34 114.34 59.34 232.72 59.34
Tłuszcz (kcal) 92.16 40.66 78.34 40.66 159.44 40.66
Węglowodany (kcal) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Łącznie 226.68 100.00 192.68 100.00 392.16 100.00