Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Cielęcina, wątroba, surowa
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 70.89 | 20.10 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 140.00 | 7.00 | 39.69 | 1.98 |
Wartość energetyczna (kJ) | 586.15 | 166.17 | ||
Białko (g) | 19.93 | 39.86 | 5.65 | 11.30 |
Tłuszcz (g) | 4.85 | 6.93 | 1.37 | 1.96 |
Popiół (g) | 1.42 | 0.40 | ||
Węglowodany (g) | 2.91 | 1.08 | 0.82 | 0.31 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 5.00 | 0.50 | 1.42 | 0.14 |
Żelazo (mg) | 6.40 | 35.56 | 1.81 | 10.08 |
Magnez (mg) | 20.00 | 6.25 | 5.67 | 1.77 |
Fosfor (mg) | 379.00 | 54.14 | 107.45 | 15.35 |
Potas (mg) | 308.00 | 6.55 | 87.32 | 1.86 |
Sód (mg) | 77.00 | 5.13 | 21.83 | 1.46 |
Sól (mg) | 192.50 | 3.21 | 54.57 | 0.91 |
Cynk (mg) | 12.02 | 150.25 | 3.41 | 42.60 |
Miedź (mg) | 11.87 | 1318.33 | 3.36 | 373.75 |
Mangan (mg) | 0.26 | 0.07 | ||
Selen (µg) | 22.70 | 41.27 | 6.44 | 11.70 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.70 | 0.93 | 0.20 | 0.26 |
Tiamina (mg) | 0.17 | 15.73 | 0.05 | 4.46 |
Ryboflawina (mg) | 2.44 | 221.82 | 0.69 | 62.89 |
Niacyna (mg) | 10.55 | 75.36 | 2.99 | 21.36 |
Kwas pantotenowy (mg) | 6.07 | 121.30 | 1.72 | 34.39 |
Witamina B6 (mg) | 0.96 | 73.62 | 0.27 | 20.87 |
Folacyna ogółem (µg) | 125.00 | 35.44 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 310.00 | 72.94 | 87.89 | 20.68 |
Witamina B12 (µg) | 59.85 | 2493.75 | 16.97 | 706.98 |
Witamina A (IU) | 39056.00 | 11072.38 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 11707.00 | 1672.43 | 3318.93 | 474.13 |
Retinol (µg) | 11705.00 | 3318.37 | ||
Alfa-karoten (µg) | 13.00 | 3.69 | ||
Beta-karoten (µg) | 11.00 | 3.12 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.37 | 4.62 | 0.10 | 1.31 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.90 | 1.64 | 0.26 | 0.46 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.56 | 7.80 | 0.44 | 2.21 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 0.97 | 0.27 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.83 | 0.24 | ||
Cholesterol (mg) | 334.00 | 111.33 | 94.69 | 31.56 |
Wartości | 100 g | % | 1 uncja (28.35 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 79.72 | 59.05 | 22.60 | 59.05 |
Tłuszcz (kcal) | 43.65 | 32.33 | 12.37 | 32.33 |
Węglowodany (kcal) | 11.64 | 8.62 | 3.30 | 8.62 |
Łącznie | 135.01 | 100.00 | 38.28 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 59.05, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 32.33, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 8.62, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]