Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Cielęcina, żeberka, mięso chude, duszone

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (163.00 g) % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 56.08 91.41 47.67
Wartość energetyczna (kcal) 218.00 10.90 355.34 17.77 185.30 9.26
Wartość energetyczna (kJ) 912.72 1487.74 775.81
Białko (g) 34.44 68.88 56.14 112.27 29.27 58.55
Tłuszcz (g) 7.81 11.16 12.73 18.19 6.64 9.48
Popiół (g) 1.76 2.87 1.50
Węglowodany (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Błonnik (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cukry Proste (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (163.00 g) % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 24.00 2.40 39.12 3.91 20.40 2.04
Żelazo (mg) 1.45 8.06 2.36 13.13 1.23 6.85
Magnez (mg) 26.00 8.12 42.38 13.24 22.10 6.91
Fosfor (mg) 218.00 31.14 355.34 50.76 185.30 26.47
Potas (mg) 318.00 6.77 518.34 11.03 270.30 5.75
Sód (mg) 99.00 6.60 161.37 10.76 84.15 5.61
Sól (mg) 247.50 4.12 403.42 6.72 210.38 3.51
Cynk (mg) 5.98 74.75 9.75 121.84 5.08 63.54
Miedź (mg) 0.14 15.56 0.23 25.36 0.12 13.22
Mangan (mg) 0.04 0.07 0.03
Selen (µg) 14.60 26.55 23.80 43.27 12.41 22.56

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (163.00 g) % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Tiamina (mg) 0.06 5.45 0.10 8.89 0.05 4.64
Ryboflawina (mg) 0.31 28.18 0.51 45.94 0.26 23.95
Niacyna (mg) 7.91 56.50 12.89 92.09 6.72 48.02
Kwas pantotenowy (mg) 1.13 22.60 1.84 36.84 0.96 19.21
Witamina B6 (mg) 0.34 26.15 0.55 42.63 0.29 22.23
Folacyna ogółem (µg) 16.00 26.08 13.60
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 133.60 31.44 217.77 51.24 113.56 26.72
Witamina B12 (µg) 1.53 63.75 2.49 103.91 1.30 54.19
Witamina A (IU) 0.00 0.00 0.00
Witamina A (RAE, µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 0.00 0.00 0.00
Witamina E (mg) 0.35 4.38 0.57 7.13 0.30 3.72
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 7.00 12.73 11.41 20.75 5.95 10.82

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (163.00 g) % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2.56 12.80 4.17 20.86 2.18 10.88
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 2.62 4.27 2.23
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.74 1.21 0.63
Cholesterol (mg) 144.00 48.00 234.72 78.24 122.40 40.80

 

 Wartości 100 g % 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (163.00 g) % 3 uncje (85.00 g) %
Białko (kcal) 137.76 66.21 224.55 66.21 117.10 66.21
Tłuszcz (kcal) 70.29 33.79 114.57 33.79 59.75 33.79
Węglowodany (kcal) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Łącznie 208.05 100.00 339.12 100.00 176.84 100.00