Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Drób, mięso oddzielone mechanicznie z szyi i pleców, bez skóry
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Woda (g) | 69.29 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 199.00 | 9.95 |
Wartość energetyczna (kJ) | 833.17 | |
Białko (g) | 13.79 | 27.58 |
Tłuszcz (g) | 15.48 | 22.11 |
Popiół (g) | 1.00 | |
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Wapń (mg) | 123.00 | 12.30 |
Żelazo (mg) | 1.73 | 9.61 |
Magnez (mg) | 13.00 | 4.06 |
Fosfor (mg) | 154.00 | 22.00 |
Potas (mg) | 128.00 | 2.72 |
Sód (mg) | 51.00 | 3.40 |
Sól (mg) | 127.50 | 2.12 |
Cynk (mg) | 1.82 | 22.75 |
Miedź (mg) | 0.07 | 7.67 |
Mangan (mg) | 0.02 | |
Selen (µg) | 14.40 | 26.18 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Witamina C (mg) | 3.00 | 4.00 |
Tiamina (mg) | 0.07 | 6.45 |
Ryboflawina (mg) | 0.17 | 15.91 |
Niacyna (mg) | 6.25 | 44.61 |
Kwas pantotenowy (mg) | 1.20 | 24.04 |
Witamina B6 (mg) | 0.32 | 24.62 |
Folacyna ogółem (µg) | 9.00 | |
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 0.35 | 14.58 |
Witamina A (IU) | 107.00 | |
Witamina A (RAE, µg) | 32.00 | 4.57 |
Retinol (µg) | 32.00 | |
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | |
Beta-karoten (µg) | 0.00 | |
Licopen (µg) | 0.00 | |
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | |
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.71 | 23.55 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 7.41 | |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 2.28 | |
Cholesterol (mg) | 104.00 | 34.67 |
Wartości | 100 g | % |
---|---|---|
Białko (kcal) | 55.16 | 28.36 |
Tłuszcz (kcal) | 139.32 | 71.64 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 194.48 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 28.36, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 71.64, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]