Warzywa i przetwory warzywne >> Fasolka szparagowa, zielona

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka (1,3cm kawałki) (100.00 g) % realizacji normy 10 sztuk (10,1cm długości) (55.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 90.32 90.32 49.68
Wartość energetyczna (kcal) 31.00 1.55 31.00 1.55 17.05 0.85
Wartość energetyczna (kJ) 129.79 129.79 71.38
Białko (g) 1.83 3.66 1.83 3.66 1.01 2.01
Tłuszcz (g) 0.22 0.31 0.22 0.31 0.12 0.17
Popiół (g) 0.66 0.66 0.36
Węglowodany (g) 6.97 2.58 6.97 2.58 3.83 1.42
Błonnik (g) 2.70 10.80 2.70 10.80 1.49 5.94
Cukry Proste (g) 3.26 3.62 3.26 3.62 1.79 1.99

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka (1,3cm kawałki) (100.00 g) % realizacji normy 10 sztuk (10,1cm długości) (55.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 37.00 3.70 37.00 3.70 20.35 2.04
Żelazo (mg) 1.03 5.72 1.03 5.72 0.57 3.15
Magnez (mg) 25.00 7.81 25.00 7.81 13.75 4.30
Fosfor (mg) 38.00 5.43 38.00 5.43 20.90 2.99
Potas (mg) 211.00 4.49 211.00 4.49 116.05 2.47
Sód (mg) 6.00 0.40 6.00 0.40 3.30 0.22
Sól (mg) 15.00 0.25 15.00 0.25 8.25 0.14
Cynk (mg) 0.24 3.00 0.24 3.00 0.13 1.65
Miedź (mg) 0.07 7.67 0.07 7.67 0.04 4.22
Mangan (mg) 0.22 0.22 0.12
Selen (µg) 0.60 1.09 0.60 1.09 0.33 0.60

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka (1,3cm kawałki) (100.00 g) % realizacji normy 10 sztuk (10,1cm długości) (55.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 12.20 16.27 12.20 16.27 6.71 8.95
Tiamina (mg) 0.08 7.45 0.08 7.45 0.05 4.10
Ryboflawina (mg) 0.10 9.45 0.10 9.45 0.06 5.20
Niacyna (mg) 0.73 5.24 0.73 5.24 0.40 2.88
Kwas pantotenowy (mg) 0.23 4.50 0.23 4.50 0.12 2.48
Witamina B6 (mg) 0.14 10.85 0.14 10.85 0.08 5.97
Folacyna ogółem (µg) 33.00 33.00 18.15
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 15.30 3.60 15.30 3.60 8.42 1.98
Witamina B12 (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina A (IU) 690.00 690.00 379.50
Witamina A (RAE, µg) 35.00 5.00 35.00 5.00 19.25 2.75
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 69.00 69.00 37.95
Beta-karoten (µg) 379.00 379.00 208.45
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 640.00 640.00 352.00
Witamina E (mg) 0.41 5.12 0.41 5.12 0.23 2.82
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 14.40 26.18 14.40 26.18 7.92 14.40

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka (1,3cm kawałki) (100.00 g) % realizacji normy 10 sztuk (10,1cm długości) (55.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.05 0.25 0.05 0.25 0.03 0.14
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 0.01 0.01 0.01
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.11 0.11 0.06
Cholesterol (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % 1 szklanka (1,3cm kawałki) (100.00 g) % 10 sztuk (10,1cm długości) (55.00 g) %
Białko (kcal) 7.32 19.69 7.32 19.69 4.03 19.69
Tłuszcz (kcal) 1.98 5.33 1.98 5.33 1.09 5.33
Węglowodany (kcal) 27.88 74.99 27.88 74.99 15.33 74.99
Łącznie 37.18 100.00 37.18 100.00 20.45 100.00