Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Kalmary, kałamarnica, świeża, gotowane, smażone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 64.54 | 54.86 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 175.00 | 8.75 | 148.75 | 7.44 |
Wartość energetyczna (kJ) | 732.69 | 622.79 | ||
Białko (g) | 17.94 | 35.88 | 15.25 | 30.50 |
Tłuszcz (g) | 7.48 | 10.69 | 6.36 | 9.08 |
Popiół (g) | 1.59 | 1.35 | ||
Węglowodany (g) | 7.79 | 2.89 | 6.62 | 2.45 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 39.00 | 3.90 | 33.15 | 3.31 |
Żelazo (mg) | 1.01 | 5.61 | 0.86 | 4.77 |
Magnez (mg) | 38.00 | 11.88 | 32.30 | 10.09 |
Fosfor (mg) | 251.00 | 35.86 | 213.35 | 30.48 |
Potas (mg) | 279.00 | 5.94 | 237.15 | 5.05 |
Sód (mg) | 306.00 | 20.40 | 260.10 | 17.34 |
Sól (mg) | 765.00 | 12.75 | 650.25 | 10.84 |
Cynk (mg) | 1.74 | 21.75 | 1.48 | 18.49 |
Miedź (mg) | 2.11 | 234.89 | 1.80 | 199.66 |
Mangan (mg) | 0.07 | 0.06 | ||
Selen (µg) | 51.80 | 94.18 | 44.03 | 80.05 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 4.20 | 5.60 | 3.57 | 4.76 |
Tiamina (mg) | 0.06 | 5.09 | 0.05 | 4.33 |
Ryboflawina (mg) | 0.46 | 41.64 | 0.39 | 35.39 |
Niacyna (mg) | 2.60 | 18.59 | 2.21 | 15.80 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.51 | 10.20 | 0.43 | 8.67 |
Witamina B6 (mg) | 0.06 | 4.46 | 0.05 | 3.79 |
Folacyna ogółem (µg) | 14.00 | 11.90 | ||
Kwas foliowy (µg) | 9.00 | 2.25 | 7.65 | 1.91 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 1.23 | 51.25 | 1.05 | 43.56 |
Witamina A (IU) | 35.00 | 29.75 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 11.00 | 1.57 | 9.35 | 1.34 |
Retinol (µg) | 11.00 | 9.35 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.88 | 9.39 | 1.60 | 7.98 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 2.75 | 2.34 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 2.14 | 1.82 | ||
Cholesterol (mg) | 260.00 | 86.67 | 221.00 | 73.67 |
Wartości | 100 g | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 71.76 | 42.15 | 61.00 | 42.15 |
Tłuszcz (kcal) | 67.32 | 39.54 | 57.22 | 39.54 |
Węglowodany (kcal) | 31.16 | 18.30 | 26.49 | 18.30 |
Łącznie | 170.24 | 100.00 | 144.70 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 42.15, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 39.54, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 18.30, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]