Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Kiełbasa polska (wołowo-wieprzowa), wędzona
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 2,67 uncji (76.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 56.58 | 43.00 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 301.00 | 15.05 | 228.76 | 11.44 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1260.23 | 957.77 | ||
Białko (g) | 12.07 | 24.14 | 9.17 | 18.35 |
Tłuszcz (g) | 26.56 | 37.94 | 20.19 | 28.84 |
Popiół (g) | 2.81 | 2.14 | ||
Węglowodany (g) | 1.98 | 0.73 | 1.50 | 0.56 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 2,67 uncji (76.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 7.00 | 0.70 | 5.32 | 0.53 |
Żelazo (mg) | 1.00 | 5.56 | 0.76 | 4.22 |
Magnez (mg) | 12.00 | 3.75 | 9.12 | 2.85 |
Fosfor (mg) | 107.00 | 15.29 | 81.32 | 11.62 |
Potas (mg) | 189.00 | 4.02 | 143.64 | 3.06 |
Sód (mg) | 848.00 | 56.53 | 644.48 | 42.97 |
Sól (mg) | 2120.00 | 35.33 | 1611.20 | 26.85 |
Cynk (mg) | 2.11 | 26.38 | 1.60 | 20.04 |
Miedź (mg) | 0.06 | 6.67 | 0.05 | 5.07 |
Mangan (mg) | 0.04 | 0.03 | ||
Selen (µg) | 13.10 | 23.82 | 9.96 | 18.10 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 2,67 uncji (76.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.26 | 23.64 | 0.20 | 17.96 |
Ryboflawina (mg) | 0.17 | 15.45 | 0.13 | 11.75 |
Niacyna (mg) | 3.23 | 23.05 | 2.45 | 17.52 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.44 | 8.80 | 0.33 | 6.69 |
Witamina B6 (mg) | 0.17 | 13.08 | 0.13 | 9.94 |
Folacyna ogółem (µg) | 4.00 | 3.04 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 1.51 | 62.92 | 1.15 | 47.82 |
Witamina A (IU) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 1.10 | 22.00 | 0.84 | 16.72 |
Witamina D (IU) | 44.00 | 22.00 | 33.44 | 16.72 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 2,67 uncji (76.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 9.21 | 46.04 | 7.00 | 34.99 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 12.30 | 9.35 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 2.83 | 2.15 | ||
Cholesterol (mg) | 71.00 | 23.67 | 53.96 | 17.99 |
Wartości | 100 g | % | 1 porcja, 2,67 uncji (76.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 48.28 | 16.35 | 36.69 | 16.35 |
Tłuszcz (kcal) | 239.04 | 80.96 | 181.67 | 80.96 |
Węglowodany (kcal) | 7.92 | 2.68 | 6.02 | 2.68 |
Łącznie | 295.24 | 100.00 | 224.38 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 16.35, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 80.96, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 2.68, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]