Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Kiełbasa z indyka, wędzona na gorąco
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 2 uncje (56.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 68.50 | 38.36 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 158.00 | 7.90 | 88.48 | 4.42 |
Wartość energetyczna (kJ) | 661.51 | 370.45 | ||
Białko (g) | 15.05 | 30.10 | 8.43 | 16.86 |
Tłuszcz (g) | 8.75 | 12.50 | 4.90 | 7.00 |
Popiół (g) | 3.05 | 1.71 | ||
Węglowodany (g) | 4.65 | 1.72 | 2.60 | 0.96 |
Błonnik (g) | 0.90 | 3.60 | 0.50 | 2.02 |
Cukry Proste (g) | 3.20 | 3.56 | 1.79 | 1.99 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 2 uncje (56.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 21.00 | 2.10 | 11.76 | 1.18 |
Żelazo (mg) | 9.60 | 53.33 | 5.38 | 29.87 |
Magnez (mg) | 25.00 | 7.81 | 14.00 | 4.38 |
Fosfor (mg) | 185.00 | 26.43 | 103.60 | 14.80 |
Potas (mg) | 197.00 | 4.19 | 110.32 | 2.35 |
Sód (mg) | 928.00 | 61.87 | 519.68 | 34.65 |
Sól (mg) | 2320.00 | 38.67 | 1299.20 | 21.65 |
Cynk (mg) | 2.13 | 26.62 | 1.19 | 14.91 |
Miedź (mg) | 0.11 | 12.33 | 0.06 | 6.91 |
Mangan (mg) | 0.00 | 0.00 | ||
Selen (µg) | 22.20 | 40.36 | 12.43 | 22.60 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 2 uncje (56.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 30.40 | 40.53 | 17.02 | 22.70 |
Tiamina (mg) | 0.07 | 6.45 | 0.04 | 3.61 |
Ryboflawina (mg) | 0.17 | 15.73 | 0.10 | 8.81 |
Niacyna (mg) | 3.67 | 26.25 | 2.06 | 14.70 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B6 (mg) | 0.38 | 29.31 | 0.21 | 16.41 |
Folacyna ogółem (µg) | 8.00 | 4.48 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 41.10 | 9.67 | 23.02 | 5.42 |
Witamina B12 (µg) | 0.43 | 17.92 | 0.24 | 10.03 |
Witamina A (IU) | 144.00 | 80.64 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 43.00 | 6.14 | 24.08 | 3.44 |
Retinol (µg) | 43.00 | 24.08 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.09 | 1.12 | 0.05 | 0.63 |
Witamina D (µg) | 0.20 | 4.00 | 0.11 | 2.24 |
Witamina D (IU) | 8.00 | 4.00 | 4.48 | 2.24 |
Witamina K (µg) | 0.80 | 1.45 | 0.45 | 0.81 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 2 uncje (56.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3.77 | 18.85 | 2.11 | 10.56 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 2.38 | 1.33 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.57 | 0.88 | ||
Cholesterol (mg) | 53.00 | 17.67 | 29.68 | 9.89 |
Wartości | 100 g | % | 2 uncje (56.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 60.20 | 38.21 | 33.71 | 38.21 |
Tłuszcz (kcal) | 78.75 | 49.98 | 44.10 | 49.98 |
Węglowodany (kcal) | 18.60 | 11.81 | 10.42 | 11.81 |
Łącznie | 157.55 | 100.00 | 88.23 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 38.21, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 49.98, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 11.81, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]