Warzywa i przetwory warzywne >> Miechunka pomidorowa, surowa

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 średnia (34.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekane lub pokrojone w kostkę (66.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 91.63 31.15 60.48
Wartość energetyczna (kcal) 32.00 1.60 10.88 0.54 21.12 1.06
Wartość energetyczna (kJ) 133.98 45.55 88.43
Białko (g) 0.96 1.92 0.33 0.65 0.63 1.27
Tłuszcz (g) 1.02 1.46 0.35 0.50 0.67 0.96
Popiół (g) 0.55 0.19 0.36
Węglowodany (g) 5.84 2.16 1.99 0.74 3.85 1.43
Błonnik (g) 1.90 7.60 0.65 2.58 1.25 5.02
Cukry Proste (g) 3.93 4.37 1.34 1.48 2.59 2.88

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 średnia (34.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekane lub pokrojone w kostkę (66.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 7.00 0.70 2.38 0.24 4.62 0.46
Żelazo (mg) 0.62 3.44 0.21 1.17 0.41 2.27
Magnez (mg) 20.00 6.25 6.80 2.12 13.20 4.12
Fosfor (mg) 39.00 5.57 13.26 1.89 25.74 3.68
Potas (mg) 268.00 5.70 91.12 1.94 176.88 3.76
Sód (mg) 1.00 0.07 0.34 0.02 0.66 0.04
Sól (mg) 2.50 0.04 0.85 0.01 1.65 0.03
Cynk (mg) 0.22 2.75 0.07 0.94 0.15 1.81
Miedź (mg) 0.08 8.78 0.03 2.98 0.05 5.79
Mangan (mg) 0.15 0.05 0.10
Selen (µg) 0.50 0.91 0.17 0.31 0.33 0.60

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 średnia (34.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekane lub pokrojone w kostkę (66.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 11.70 15.60 3.98 5.30 7.72 10.30
Tiamina (mg) 0.04 4.00 0.01 1.36 0.03 2.64
Ryboflawina (mg) 0.04 3.18 0.01 1.08 0.02 2.10
Niacyna (mg) 1.85 13.21 0.63 4.49 1.22 8.72
Kwas pantotenowy (mg) 0.15 3.00 0.05 1.02 0.10 1.98
Witamina B6 (mg) 0.06 4.31 0.02 1.46 0.04 2.84
Folacyna ogółem (µg) 7.00 2.38 4.62
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 7.60 1.79 2.58 0.61 5.02 1.18
Witamina B12 (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina A (IU) 114.00 38.76 75.24
Witamina A (RAE, µg) 6.00 0.86 2.04 0.29 3.96 0.57
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 10.00 3.40 6.60
Beta-karoten (µg) 63.00 21.42 41.58
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 467.00 158.78 308.22
Witamina E (mg) 0.38 4.75 0.13 1.62 0.25 3.14
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 10.10 18.36 3.43 6.24 6.67 12.12

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 średnia (34.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekane lub pokrojone w kostkę (66.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.14 0.70 0.05 0.24 0.09 0.46
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 0.15 0.05 0.10
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.42 0.14 0.28
Cholesterol (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % 1 średnia (34.00 g) % 1/2 szklanki, posiekane lub pokrojone w kostkę (66.00 g) %
Białko (kcal) 3.84 10.56 1.31 10.56 2.53 10.56
Tłuszcz (kcal) 9.18 25.23 3.12 25.23 6.06 25.23
Węglowodany (kcal) 23.36 64.21 7.94 64.21 15.42 64.21
Łącznie 36.38 100.00 12.37 100.00 24.01 100.00