Migdały, prażone na tłuszczu, z solą

Orzechy, nasiona, pestki i ich przetwory >> Migdały, prażone na tłuszczu, z solą

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, całe sztuki (157.00 g) % realizacji normy 1 uncja (22 całe sztuki) (28.35 g) % realizacji normy
Woda (g) 2.80 4.40 0.79
Wartość energetyczna (kcal) 607.00 30.35 952.99 47.65 172.08 8.60
Wartość energetyczna (kJ) 2541.39 3989.98 720.48
Białko (g) 21.23 42.46 33.33 66.66 6.02 12.04
Tłuszcz (g) 55.17 78.81 86.62 123.74 15.64 22.34
Popiół (g) 3.13 4.91 0.89
Węglowodany (g) 17.68 6.55 27.76 10.28 5.01 1.86
Błonnik (g) 10.50 42.00 16.48 65.94 2.98 11.91
Cukry Proste (g) 4.55 5.06 7.14 7.94 1.29 1.43

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, całe sztuki (157.00 g) % realizacji normy 1 uncja (22 całe sztuki) (28.35 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 291.00 29.10 456.87 45.69 82.50 8.25
Żelazo (mg) 3.68 20.44 5.78 32.10 1.04 5.80
Magnez (mg) 274.00 85.62 430.18 134.43 77.68 24.27
Fosfor (mg) 466.00 66.57 731.62 104.52 132.11 18.87
Potas (mg) 699.00 14.87 1097.43 23.35 198.17 4.22
Sód (mg) 339.00 22.60 532.23 35.48 96.11 6.41
Sól (mg) 847.50 14.12 1330.58 22.18 240.27 4.00
Cynk (mg) 3.07 38.38 4.82 60.25 0.87 10.88
Miedź (mg) 0.95 106.11 1.50 166.59 0.27 30.08
Mangan (mg) 2.46 3.86 0.70
Selen (µg) 2.80 5.09 4.40 7.99 0.79 1.44

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, całe sztuki (157.00 g) % realizacji normy 1 uncja (22 całe sztuki) (28.35 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Tiamina (mg) 0.09 8.36 0.14 13.13 0.03 2.37
Ryboflawina (mg) 0.78 71.00 1.23 111.47 0.22 20.13
Niacyna (mg) 3.67 26.18 5.75 41.10 1.04 7.42
Kwas pantotenowy (mg) 0.23 4.58 0.36 7.19 0.06 1.30
Witamina B6 (mg) 0.12 9.08 0.19 14.25 0.03 2.57
Folacyna ogółem (µg) 27.00 42.39 7.65
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 52.10 12.26 81.80 19.25 14.77 3.48
Witamina B12 (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina A (IU) 1.00 1.57 0.28
Witamina A (RAE, µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 1.00 1.57 0.28
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 1.00 1.57 0.28
Witamina E (mg) 25.97 324.62 40.77 509.66 7.36 92.03
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, całe sztuki (157.00 g) % realizacji normy 1 uncja (22 całe sztuki) (28.35 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 4.21 21.04 6.61 33.03 1.19 5.96
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 34.79 54.63 9.86
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 13.52 21.22 3.83
Cholesterol (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % 1 szklanka, całe sztuki (157.00 g) % 1 uncja (22 całe sztuki) (28.35 g) %
Białko (kcal) 84.92 13.02 133.32 13.02 24.07 13.02
Tłuszcz (kcal) 496.53 76.14 779.55 76.14 140.77 76.14
Węglowodany (kcal) 70.72 10.84 111.03 10.84 20.05 10.84
Łącznie 652.17 100.00 1023.91 100.00 184.89 100.00

 

 

[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data:  13.02, color: „#1F55DF”},

{ label: „Tłuszcz”, data: 76.14, color: „#124C70”},

{ label: „Węglowodany”, data: 10.84, color: „#3CA5DA”}

[/piechart]

Rekomendowane artykuły