Perca oceaniczna, atlantycka, surowa

Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Perca oceaniczna, atlantycka, surowa

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 uncja, pozbawiona kości (28.35 g) % realizacji normy 1 filet (64.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 78.70 22.31 50.37
Wartość energetyczna (kcal) 79.00 3.95 22.40 1.12 50.56 2.53
Wartość energetyczna (kJ) 330.76 93.77 211.68
Białko (g) 15.31 30.62 4.34 8.68 9.80 19.60
Tłuszcz (g) 1.54 2.20 0.44 0.62 0.99 1.41
Popiół (g) 1.32 0.37 0.84
Węglowodany (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Błonnik (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cukry Proste (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 uncja, pozbawiona kości (28.35 g) % realizacji normy 1 filet (64.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 28.00 2.80 7.94 0.79 17.92 1.79
Żelazo (mg) 0.22 1.22 0.06 0.35 0.14 0.78
Magnez (mg) 23.00 7.19 6.52 2.04 14.72 4.60
Fosfor (mg) 248.00 35.43 70.31 10.04 158.72 22.67
Potas (mg) 187.00 3.98 53.01 1.13 119.68 2.55
Sód (mg) 287.00 19.13 81.36 5.42 183.68 12.25
Sól (mg) 717.50 11.96 203.41 3.39 459.20 7.65
Cynk (mg) 0.29 3.62 0.08 1.03 0.19 2.32
Miedź (mg) 0.02 2.33 0.01 0.66 0.01 1.49
Mangan (mg) 0.01 0.00 0.01
Selen (µg) 28.60 52.00 8.11 14.74 18.30 33.28

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 uncja, pozbawiona kości (28.35 g) % realizacji normy 1 filet (64.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Tiamina (mg) 0.04 3.64 0.01 1.03 0.03 2.33
Ryboflawina (mg) 0.05 4.36 0.01 1.24 0.03 2.79
Niacyna (mg) 1.00 7.18 0.28 2.04 0.64 4.59
Kwas pantotenowy (mg) 0.27 5.44 0.08 1.54 0.17 3.48
Witamina B6 (mg) 0.07 5.62 0.02 1.59 0.05 3.59
Folacyna ogółem (µg) 9.00 2.55 5.76
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 65.00 15.29 18.43 4.34 41.60 9.79
Witamina B12 (µg) 1.50 62.50 0.43 17.72 0.96 40.00
Witamina A (IU) 40.00 11.34 25.60
Witamina A (RAE, µg) 12.00 1.71 3.40 0.49 7.68 1.10
Retinol (µg) 12.00 3.40 7.68
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 0.00 0.00 0.00
Witamina E (mg) 0.76 9.50 0.22 2.69 0.49 6.08
Witamina D (µg) 1.20 24.00 0.34 6.80 0.77 15.36
Witamina D (IU) 48.00 24.00 13.61 6.80 30.72 15.36
Witamina K (µg) 0.10 0.18 0.03 0.05 0.06 0.12

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 uncja, pozbawiona kości (28.35 g) % realizacji normy 1 filet (64.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.27 1.36 0.08 0.39 0.17 0.87
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 0.47 0.13 0.30
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.30 0.09 0.19
Cholesterol (mg) 52.00 17.33 14.74 4.91 33.28 11.09

 

 Wartości 100 g % 1 uncja, pozbawiona kości (28.35 g) % 1 filet (64.00 g) %
Białko (kcal) 61.24 81.54 17.36 81.54 39.19 81.54
Tłuszcz (kcal) 13.86 18.46 3.93 18.46 8.87 18.46
Węglowodany (kcal) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Łącznie 75.10 100.00 21.29 100.00 48.06 100.00

 

 

[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data:  81.54, color: „#1F55DF”},

{ label: „Tłuszcz”, data: 18.46, color: „#124C70”},

{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}

[/piechart]

Rekomendowane artykuły