Mleko i produkty mleczne >> Ser, kozi, twardy
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 29.01 | 8.22 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 452.00 | 22.60 | 128.14 | 6.41 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1892.43 | 536.50 | ||
Białko (g) | 30.52 | 61.04 | 8.65 | 17.30 |
Tłuszcz (g) | 35.59 | 50.84 | 10.09 | 14.41 |
Popiół (g) | 3.72 | 1.05 | ||
Węglowodany (g) | 2.17 | 0.80 | 0.62 | 0.23 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 2.17 | 2.41 | 0.62 | 0.68 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 895.00 | 89.50 | 253.73 | 25.37 |
Żelazo (mg) | 1.88 | 10.44 | 0.53 | 2.96 |
Magnez (mg) | 54.00 | 16.88 | 15.31 | 4.78 |
Fosfor (mg) | 729.00 | 104.14 | 206.67 | 29.52 |
Potas (mg) | 48.00 | 1.02 | 13.61 | 0.29 |
Sód (mg) | 346.00 | 23.07 | 98.09 | 6.54 |
Sól (mg) | 865.00 | 14.42 | 245.23 | 4.09 |
Cynk (mg) | 1.59 | 19.88 | 0.45 | 5.63 |
Miedź (mg) | 0.63 | 69.67 | 0.18 | 19.75 |
Mangan (mg) | 0.25 | 0.07 | ||
Selen (µg) | 5.50 | 10.00 | 1.56 | 2.84 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.14 | 12.73 | 0.04 | 3.61 |
Ryboflawina (mg) | 1.19 | 108.18 | 0.34 | 30.67 |
Niacyna (mg) | 2.40 | 17.14 | 0.68 | 4.86 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.41 | 8.20 | 0.12 | 2.32 |
Witamina B6 (mg) | 0.08 | 6.15 | 0.02 | 1.74 |
Folacyna ogółem (µg) | 4.00 | 1.13 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 15.40 | 3.62 | 4.37 | 1.03 |
Witamina B12 (µg) | 0.12 | 5.00 | 0.03 | 1.42 |
Witamina A (IU) | 1745.00 | 494.71 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 486.00 | 69.43 | 137.78 | 19.68 |
Retinol (µg) | 478.00 | 135.51 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 91.00 | 25.80 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.31 | 3.88 | 0.09 | 1.10 |
Witamina D (µg) | 0.70 | 14.00 | 0.20 | 3.97 |
Witamina D (IU) | 26.00 | 13.00 | 7.37 | 3.69 |
Witamina K (µg) | 3.00 | 5.45 | 0.85 | 1.55 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 24.61 | 123.05 | 6.98 | 34.88 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 8.12 | 2.30 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.84 | 0.24 | ||
Cholesterol (mg) | 105.00 | 35.00 | 29.77 | 9.92 |
Wartości | 100 g | % | 1 uncja (28.35 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 122.08 | 27.06 | 34.61 | 27.06 |
Tłuszcz (kcal) | 320.31 | 71.01 | 90.81 | 71.01 |
Węglowodany (kcal) | 8.68 | 1.92 | 2.46 | 1.92 |
Łącznie | 451.07 | 100.00 | 127.88 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 27.06, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 71.01, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 1.92, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]