Produkty gotowe >> Sos marinara, do spaghetti, gotowy do użycia
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1/2 szklanki (132.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 87.39 | 115.35 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 49.00 | 2.45 | 64.68 | 3.23 |
Wartość energetyczna (kJ) | 205.15 | 270.80 | ||
Białko (g) | 1.41 | 2.82 | 1.86 | 3.72 |
Tłuszcz (g) | 1.48 | 2.11 | 1.95 | 2.79 |
Popiół (g) | 2.19 | 2.89 | ||
Węglowodany (g) | 7.53 | 2.79 | 9.94 | 3.68 |
Błonnik (g) | 1.80 | 7.20 | 2.38 | 9.50 |
Cukry Proste (g) | 5.50 | 6.11 | 7.26 | 8.07 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1/2 szklanki (132.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 27.00 | 2.70 | 35.64 | 3.56 |
Żelazo (mg) | 0.78 | 4.33 | 1.03 | 5.72 |
Magnez (mg) | 18.00 | 5.62 | 23.76 | 7.43 |
Fosfor (mg) | 34.00 | 4.86 | 44.88 | 6.41 |
Potas (mg) | 319.00 | 6.79 | 421.08 | 8.96 |
Sód (mg) | 419.00 | 27.93 | 553.08 | 36.87 |
Sól (mg) | 1047.50 | 17.46 | 1382.70 | 23.05 |
Cynk (mg) | 0.20 | 2.50 | 0.26 | 3.30 |
Miedź (mg) | 0.08 | 9.00 | 0.11 | 11.88 |
Mangan (mg) | 0.14 | 0.18 | ||
Selen (µg) | 1.40 | 2.55 | 1.85 | 3.36 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1/2 szklanki (132.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 2.00 | 2.67 | 2.64 | 3.52 |
Tiamina (mg) | 0.02 | 2.18 | 0.03 | 2.88 |
Ryboflawina (mg) | 0.06 | 5.55 | 0.08 | 7.32 |
Niacyna (mg) | 3.92 | 27.98 | 5.17 | 36.93 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.08 | 1.52 | 0.10 | 2.01 |
Witamina B6 (mg) | 0.17 | 13.31 | 0.23 | 17.57 |
Folacyna ogółem (µg) | 13.00 | 17.16 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 13.70 | 3.22 | 18.08 | 4.26 |
Witamina B12 (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina A (IU) | 650.00 | 858.00 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 33.00 | 4.71 | 43.56 | 6.22 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 390.00 | 514.80 | ||
Licopen (µg) | 12665.00 | 16717.80 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 190.00 | 250.80 | ||
Witamina E (mg) | 2.40 | 30.00 | 3.17 | 39.60 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 13.90 | 25.27 | 18.35 | 33.36 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1/2 szklanki (132.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.17 | 0.85 | 0.22 | 1.12 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 0.38 | 0.50 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.51 | 0.67 | ||
Cholesterol (mg) | 2.00 | 0.67 | 2.64 | 0.88 |
Wartości | 100 g | % | 1 porcja, 1/2 szklanki (132.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 5.64 | 11.49 | 7.44 | 11.49 |
Tłuszcz (kcal) | 13.32 | 27.14 | 17.58 | 27.14 |
Węglowodany (kcal) | 30.12 | 61.37 | 39.76 | 61.37 |
Łącznie | 49.08 | 100.00 | 64.79 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 11.49, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 27.14, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 61.37, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]