Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, karkówka, mięso chude, pieczona
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (238.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 60.94 | 145.04 | 51.80 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 232.00 | 11.60 | 552.16 | 27.61 | 197.20 | 9.86 |
Wartość energetyczna (kJ) | 971.34 | 2311.78 | 825.64 | |||
Białko (g) | 24.21 | 48.42 | 57.62 | 115.24 | 20.58 | 41.16 |
Tłuszcz (g) | 14.30 | 20.43 | 34.03 | 48.62 | 12.16 | 17.36 |
Popiół (g) | 1.27 | 3.02 | 1.08 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (238.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 27.00 | 2.70 | 64.26 | 6.43 | 22.95 | 2.29 |
Żelazo (mg) | 1.56 | 8.67 | 3.71 | 20.63 | 1.33 | 7.37 |
Magnez (mg) | 26.00 | 8.12 | 61.88 | 19.34 | 22.10 | 6.91 |
Fosfor (mg) | 235.00 | 33.57 | 559.30 | 79.90 | 199.75 | 28.54 |
Potas (mg) | 427.00 | 9.09 | 1016.26 | 21.62 | 362.95 | 7.72 |
Sód (mg) | 88.00 | 5.87 | 209.44 | 13.96 | 74.80 | 4.99 |
Sól (mg) | 220.00 | 3.67 | 523.60 | 8.73 | 187.00 | 3.12 |
Cynk (mg) | 4.23 | 52.88 | 10.07 | 125.84 | 3.60 | 44.94 |
Miedź (mg) | 0.12 | 13.44 | 0.29 | 32.00 | 0.10 | 11.43 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.04 | 0.01 | |||
Selen (µg) | 36.10 | 65.64 | 85.92 | 156.21 | 30.68 | 55.79 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (238.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 1.00 | 1.33 | 2.38 | 3.17 | 0.85 | 1.13 |
Tiamina (mg) | 1.12 | 101.45 | 2.66 | 241.46 | 0.95 | 86.24 |
Ryboflawina (mg) | 0.40 | 36.36 | 0.95 | 86.55 | 0.34 | 30.91 |
Niacyna (mg) | 4.96 | 35.43 | 11.80 | 84.32 | 4.22 | 30.11 |
Kwas pantotenowy (mg) | 1.08 | 21.54 | 2.56 | 51.27 | 0.92 | 18.31 |
Witamina B6 (mg) | 0.44 | 33.62 | 1.04 | 80.00 | 0.37 | 28.57 |
Folacyna ogółem (µg) | 8.00 | 19.04 | 6.80 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 83.20 | 19.58 | 198.02 | 46.59 | 70.72 | 16.64 |
Witamina B12 (µg) | 1.16 | 48.33 | 2.76 | 115.03 | 0.99 | 41.08 |
Witamina A (IU) | 9.00 | 21.42 | 7.65 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 3.00 | 0.43 | 7.14 | 1.02 | 2.55 | 0.36 |
Retinol (µg) | 3.00 | 7.14 | 2.55 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.24 | 3.00 | 0.57 | 7.14 | 0.20 | 2.55 |
Witamina D (µg) | 1.00 | 20.00 | 2.38 | 47.60 | 0.85 | 17.00 |
Witamina D (IU) | 41.00 | 20.50 | 97.58 | 48.79 | 34.85 | 17.43 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (238.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 5.19 | 25.95 | 12.35 | 61.76 | 4.41 | 22.06 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 6.34 | 15.09 | 5.39 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.29 | 3.07 | 1.10 | |||
Cholesterol (mg) | 85.00 | 28.33 | 202.30 | 67.43 | 72.25 | 24.08 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (238.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 96.84 | 42.94 | 230.48 | 42.94 | 82.31 | 42.94 |
Tłuszcz (kcal) | 128.70 | 57.06 | 306.31 | 57.06 | 109.40 | 57.06 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 225.54 | 100.00 | 536.79 | 100.00 | 191.71 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 42.94, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 57.06, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]