Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, żeberka, mięso chude i tłuste, duszone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (177.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 40.42 | 71.54 | 34.36 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 397.00 | 19.85 | 702.69 | 35.13 | 337.45 | 16.87 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1662.16 | 2942.02 | 1412.84 | |||
Białko (g) | 29.06 | 58.12 | 51.44 | 102.87 | 24.70 | 49.40 |
Tłuszcz (g) | 30.30 | 43.29 | 53.63 | 76.62 | 25.75 | 36.79 |
Popiół (g) | 1.12 | 1.98 | 0.95 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (177.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 47.00 | 4.70 | 83.19 | 8.32 | 39.95 | 3.99 |
Żelazo (mg) | 1.85 | 10.28 | 3.27 | 18.19 | 1.57 | 8.74 |
Magnez (mg) | 24.00 | 7.50 | 42.48 | 13.28 | 20.40 | 6.38 |
Fosfor (mg) | 261.00 | 37.29 | 461.97 | 66.00 | 221.85 | 31.69 |
Potas (mg) | 320.00 | 6.81 | 566.40 | 12.05 | 272.00 | 5.79 |
Sód (mg) | 93.00 | 6.20 | 164.61 | 10.97 | 79.05 | 5.27 |
Sól (mg) | 232.50 | 3.88 | 411.52 | 6.86 | 197.62 | 3.29 |
Cynk (mg) | 4.60 | 57.50 | 8.14 | 101.77 | 3.91 | 48.87 |
Miedź (mg) | 0.14 | 15.78 | 0.25 | 27.93 | 0.12 | 13.41 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.02 | 0.01 | |||
Selen (µg) | 37.40 | 68.00 | 66.20 | 120.36 | 31.79 | 57.80 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (177.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.41 | 37.09 | 0.72 | 65.65 | 0.35 | 31.53 |
Ryboflawina (mg) | 0.38 | 34.73 | 0.68 | 61.47 | 0.32 | 29.52 |
Niacyna (mg) | 5.47 | 39.11 | 9.69 | 69.22 | 4.65 | 33.24 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.75 | 15.00 | 1.33 | 26.55 | 0.64 | 12.75 |
Witamina B6 (mg) | 0.35 | 26.92 | 0.62 | 47.65 | 0.30 | 22.88 |
Folacyna ogółem (µg) | 4.00 | 7.08 | 3.40 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 99.90 | 23.51 | 176.82 | 41.61 | 84.92 | 19.98 |
Witamina B12 (µg) | 1.08 | 45.00 | 1.91 | 79.65 | 0.92 | 38.25 |
Witamina A (IU) | 10.00 | 17.70 | 8.50 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 3.00 | 0.43 | 5.31 | 0.76 | 2.55 | 0.36 |
Retinol (µg) | 3.00 | 5.31 | 2.55 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.34 | 4.25 | 0.60 | 7.52 | 0.29 | 3.61 |
Witamina D (µg) | 2.60 | 52.00 | 4.60 | 92.04 | 2.21 | 44.20 |
Witamina D (IU) | 104.00 | 52.00 | 184.08 | 92.04 | 88.40 | 44.20 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (177.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 11.12 | 55.60 | 19.68 | 98.41 | 9.45 | 47.26 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 13.48 | 23.86 | 11.46 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 2.73 | 4.83 | 2.32 | |||
Cholesterol (mg) | 121.00 | 40.33 | 214.17 | 71.39 | 102.85 | 34.28 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (177.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 116.24 | 29.89 | 205.74 | 29.89 | 98.80 | 29.89 |
Tłuszcz (kcal) | 272.70 | 70.11 | 482.68 | 70.11 | 231.79 | 70.11 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 388.94 | 100.00 | 688.42 | 100.00 | 330.60 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 29.89, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 70.11, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]