Wieprzowina, żeberka (mostki), mięso chude bez kości, opiekane

Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, żeberka (mostki), mięso chude bez kości, opiekane

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (71.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 56.95 48.41 40.43
Wartość energetyczna (kcal) 216.00 10.80 183.60 9.18 153.36 7.67
Wartość energetyczna (kJ) 904.35 768.70 642.09
Białko (g) 29.46 58.92 25.04 50.08 20.92 41.83
Tłuszcz (g) 10.05 14.36 8.54 12.20 7.14 10.19
Popiół (g) 1.16 0.99 0.82
Węglowodany (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Błonnik (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cukry Proste (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (71.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 31.00 3.10 26.35 2.63 22.01 2.20
Żelazo (mg) 0.82 4.56 0.70 3.87 0.58 3.23
Magnez (mg) 28.00 8.75 23.80 7.44 19.88 6.21
Fosfor (mg) 245.00 35.00 208.25 29.75 173.95 24.85
Potas (mg) 420.00 8.94 357.00 7.60 298.20 6.34
Sód (mg) 65.00 4.33 55.25 3.68 46.15 3.08
Sól (mg) 162.50 2.71 138.12 2.30 115.38 1.92
Cynk (mg) 2.38 29.75 2.02 25.29 1.69 21.12
Miedź (mg) 0.07 7.78 0.06 6.61 0.05 5.52
Mangan (mg) 0.02 0.02 0.01
Selen (µg) 47.30 86.00 40.20 73.10 33.58 61.06

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (71.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.30 0.40 0.26 0.34 0.21 0.28
Tiamina (mg) 0.89 81.27 0.76 69.08 0.63 57.70
Ryboflawina (mg) 0.32 29.36 0.27 24.96 0.23 20.85
Niacyna (mg) 5.23 37.36 4.45 31.76 3.71 26.53
Kwas pantotenowy (mg) 0.75 14.92 0.63 12.68 0.53 10.59
Witamina B6 (mg) 0.40 30.77 0.34 26.15 0.28 21.85
Folacyna ogółem (µg) 9.00 7.65 6.39
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina B12 (µg) 0.70 29.17 0.59 24.79 0.50 20.71
Witamina A (IU) 6.00 5.10 4.26
Witamina A (RAE, µg) 2.00 0.29 1.70 0.24 1.42 0.20
Retinol (µg) 2.00 1.70 1.42
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 0.00 0.00 0.00
Witamina E (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 3 uncje (85.00 g) % realizacji normy 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (71.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 3.57 17.85 3.03 15.17 2.53 12.67
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 4.60 3.91 3.27
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.64 0.54 0.45
Cholesterol (mg) 81.00 27.00 68.85 22.95 57.51 19.17

 

 Wartości 100 g % 3 uncje (85.00 g) % 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (71.00 g) %
Białko (kcal) 117.84 56.57 100.16 56.57 83.67 56.57
Tłuszcz (kcal) 90.45 43.43 76.88 43.43 64.22 43.43
Węglowodany (kcal) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Łącznie 208.29 100.00 177.05 100.00 147.89 100.00

 

 

[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data:  56.57, color: „#1F55DF”},

{ label: „Tłuszcz”, data: 43.43, color: „#124C70”},

{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}

[/piechart]

Rekomendowane artykuły