Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, żeberka (mostki), mięso chude, bez kości, surowe
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (88.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 71.98 | 63.34 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 152.00 | 7.60 | 133.76 | 6.69 |
Wartość energetyczna (kJ) | 636.39 | 560.03 | ||
Białko (g) | 21.80 | 43.60 | 19.18 | 38.37 |
Tłuszcz (g) | 6.48 | 9.26 | 5.70 | 8.15 |
Popiół (g) | 0.98 | 0.86 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (88.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 5.00 | 0.50 | 4.40 | 0.44 |
Żelazo (mg) | 0.77 | 4.28 | 0.68 | 3.76 |
Magnez (mg) | 22.00 | 6.88 | 19.36 | 6.05 |
Fosfor (mg) | 207.00 | 29.57 | 182.16 | 26.02 |
Potas (mg) | 421.00 | 8.96 | 370.48 | 7.88 |
Sód (mg) | 45.00 | 3.00 | 39.60 | 2.64 |
Sól (mg) | 112.50 | 1.88 | 99.00 | 1.65 |
Cynk (mg) | 1.69 | 21.12 | 1.49 | 18.59 |
Miedź (mg) | 0.06 | 6.44 | 0.05 | 5.67 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.01 | ||
Selen (µg) | 35.40 | 64.36 | 31.15 | 56.64 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (88.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.30 | 0.40 | 0.26 | 0.35 |
Tiamina (mg) | 0.86 | 77.82 | 0.75 | 68.48 |
Ryboflawina (mg) | 0.27 | 24.36 | 0.24 | 21.44 |
Niacyna (mg) | 5.04 | 35.97 | 4.43 | 31.65 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.77 | 15.32 | 0.67 | 13.48 |
Witamina B6 (mg) | 0.47 | 36.15 | 0.41 | 31.82 |
Folacyna ogółem (µg) | 7.00 | 6.16 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 0.53 | 22.08 | 0.47 | 19.43 |
Witamina A (IU) | 6.00 | 5.28 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 2.00 | 0.29 | 1.76 | 0.25 |
Retinol (µg) | 2.00 | 1.76 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.18 | 2.25 | 0.16 | 1.98 |
Witamina D (µg) | 0.60 | 12.00 | 0.53 | 10.56 |
Witamina D (IU) | 25.00 | 12.50 | 22.00 | 11.00 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (88.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2.24 | 11.20 | 1.97 | 9.86 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 2.93 | 2.58 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.70 | 0.62 | ||
Cholesterol (mg) | 55.00 | 18.33 | 48.40 | 16.13 |
Wartości | 100 g | % | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (88.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 87.20 | 59.92 | 76.74 | 59.92 |
Tłuszcz (kcal) | 58.32 | 40.08 | 51.32 | 40.08 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 145.52 | 100.00 | 128.06 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 59.92, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 40.08, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]