Fritatta szpinakowa

Propozycja śniadania nie tylko dla wytrwałych. Prosta i szybka w wykonaniu nawet dla tych co nigdy nie mieli do czynienia z kuchnią.
potrzebne są:

  • 1 jajko kurze całe
  • 1 białko jaja kurzego
  • 2 garście (150g) szpinaku
  • Łyżeczka oleju rzepakowego uniwersalnego
  • ¼ cebuli
  • czosnek, chili, ibmir

Wykonanie:

1. pokrój cebulę, czosnek, chili (możesz z tego składnika zrezygnować jeśli nie lubisz pikantnego – zwłaszcza nasionka), imbir zetrzyj na tarce na małych oczkach

2. na patelni podsmażyć cebulę i resztę przypraw

 

3. wrzucić szpinak podsmażyć go razem z cebulą

 

4. zalej rozbełtanym jajkiem i białkiem, przykryj żeby jajko się ścięło

5. jest gotowa gdy jajka się zetną

 

Tagi

Udostępnij przepis

Dodaj komentarz