Łosoś w pieprzu

 Łosoś w pieprzu na zielonym dywaniku

  1. 120g fileta z łososia bez skóry
  2. Pieprz młotkowany z kolendrą (przyprawa do kupienia np. Kamis lub samodzielnie ubić w moździerzu) lub curry (na zdjęciu jest w curry)

Łososia obtoczyć z dwóch stron na grubo i położyć bez tłuszczu na rozgrzanym teflonie kilka minut trzymać i przełożyć na drugą stronę tak by w środku został lekko surowy zielony dywanik.

 

  1. 1-2 róże (75g) brokuły, mrożone
  2. Mała łodyga (50g) seler naciowy
  • 1-2 duże (80g) pieczarka uprawna, świeża
  • Kawałek cebula szalotka
  • 1/4 małej (55g) cukinia
  • Łyżeczka oleju rzepakowego uniwersalnego
  • Imbir, chili, czosnek
  • odrobina mleka kokosowego
  • makron razowy al dente ok.50g ugotować al dente ok. 7-8min.
  1. Podsmażyć w woku lub patelni na oleju pokrojone chili, imbir,cebulę i czosnek;
  2. dodać selera pokrojonego w plastry i cukinię w kostkę;
  3. pieczarkę pokroić na 4 i dodać pod koniec smażenia;
  4. podlać mlekiem kokosowym i krótko dusić;przed podaniem wymieszać z makaronem razowym ugotowanym al dente;
  5. podawać z rybą.

Udostępnij przepis

Dodaj komentarz