Cukier, miód i słodycze >> Baton chrupiący z masłem orzechowym
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1,5 uncji (42.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 1.60 | 0.67 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 542.00 | 27.10 | 227.64 | 11.38 |
Wartość energetyczna (kJ) | 2269.25 | 953.08 | ||
Białko (g) | 9.53 | 19.06 | 4.00 | 8.01 |
Tłuszcz (g) | 31.34 | 44.77 | 13.16 | 18.80 |
Popiół (g) | 2.00 | 0.84 | ||
Węglowodany (g) | 55.53 | 20.57 | 23.32 | 8.64 |
Błonnik (g) | 3.30 | 13.20 | 1.39 | 5.54 |
Cukry Proste (g) | 40.33 | 44.81 | 16.94 | 18.82 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1,5 uncji (42.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 70.00 | 7.00 | 29.40 | 2.94 |
Żelazo (mg) | 1.30 | 7.22 | 0.55 | 3.03 |
Magnez (mg) | 49.00 | 15.31 | 20.58 | 6.43 |
Fosfor (mg) | 144.00 | 20.57 | 60.48 | 8.64 |
Potas (mg) | 295.00 | 6.28 | 123.90 | 2.64 |
Sód (mg) | 264.00 | 17.60 | 110.88 | 7.39 |
Sól (mg) | 660.00 | 11.00 | 277.20 | 4.62 |
Cynk (mg) | 0.99 | 12.38 | 0.42 | 5.20 |
Miedź (mg) | 0.20 | 22.22 | 0.08 | 9.33 |
Mangan (mg) | 0.00 | 0.00 | ||
Selen (µg) | 0.70 | 1.27 | 0.29 | 0.53 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1,5 uncji (42.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.60 | 0.80 | 0.25 | 0.34 |
Tiamina (mg) | 0.13 | 11.82 | 0.05 | 4.96 |
Ryboflawina (mg) | 0.10 | 9.09 | 0.04 | 3.82 |
Niacyna (mg) | 3.64 | 26.00 | 1.53 | 10.92 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.44 | 8.80 | 0.18 | 3.70 |
Witamina B6 (mg) | 0.08 | 6.15 | 0.03 | 2.58 |
Folacyna ogółem (µg) | 40.00 | 16.80 | ||
Kwas foliowy (µg) | 40.00 | 10.00 | 16.80 | 4.20 |
Cholina ogółem (mg) | 28.20 | 6.64 | 11.84 | 2.79 |
Witamina B12 (µg) | 0.15 | 6.25 | 0.06 | 2.63 |
Witamina A (IU) | 58.00 | 24.36 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 15.00 | 2.14 | 6.30 | 0.90 |
Retinol (µg) | 15.00 | 6.30 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 4.00 | 1.68 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 45.00 | 18.90 | ||
Witamina E (mg) | 2.77 | 34.62 | 1.16 | 14.54 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 5.90 | 10.73 | 2.48 | 4.51 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 porcja, 1,5 uncji (42.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 12.96 | 64.80 | 5.44 | 27.21 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 10.82 | 4.54 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 4.68 | 1.97 | ||
Cholesterol (mg) | 5.00 | 1.67 | 2.10 | 0.70 |
Wartości | 100 g | % | 1 porcja, 1,5 uncji (42.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 38.12 | 7.03 | 16.01 | 7.03 |
Tłuszcz (kcal) | 282.06 | 52.01 | 118.47 | 52.01 |
Węglowodany (kcal) | 222.12 | 40.96 | 93.29 | 40.96 |
Łącznie | 542.30 | 100.00 | 227.77 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 7.03, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 52.01, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 40.96, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]