Warzywa i przetwory warzywne >> Dynia gotowana, bez soli
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka, „puree” (245.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 93.69 | 229.54 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 20.00 | 1.00 | 49.00 | 2.45 |
Wartość energetyczna (kJ) | 83.74 | 205.15 | ||
Białko (g) | 0.72 | 1.44 | 1.76 | 3.53 |
Tłuszcz (g) | 0.07 | 0.10 | 0.17 | 0.25 |
Popiół (g) | 0.62 | 1.52 | ||
Węglowodany (g) | 4.90 | 1.81 | 12.01 | 4.45 |
Błonnik (g) | 1.10 | 4.40 | 2.70 | 10.78 |
Cukry Proste (g) | 1.02 | 1.13 | 2.50 | 2.78 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka, „puree” (245.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 15.00 | 1.50 | 36.75 | 3.67 |
Żelazo (mg) | 0.57 | 3.17 | 1.40 | 7.76 |
Magnez (mg) | 9.00 | 2.81 | 22.05 | 6.89 |
Fosfor (mg) | 30.00 | 4.29 | 73.50 | 10.50 |
Potas (mg) | 230.00 | 4.89 | 563.50 | 11.99 |
Sód (mg) | 1.00 | 0.07 | 2.45 | 0.16 |
Sól (mg) | 2.50 | 0.04 | 6.12 | 0.10 |
Cynk (mg) | 0.23 | 2.88 | 0.56 | 7.04 |
Miedź (mg) | 0.09 | 10.11 | 0.22 | 24.77 |
Mangan (mg) | 0.09 | 0.22 | ||
Selen (µg) | 0.20 | 0.36 | 0.49 | 0.89 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka, „puree” (245.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 4.70 | 6.27 | 11.52 | 15.35 |
Tiamina (mg) | 0.03 | 2.82 | 0.08 | 6.90 |
Ryboflawina (mg) | 0.08 | 7.09 | 0.19 | 17.37 |
Niacyna (mg) | 0.41 | 2.95 | 1.01 | 7.23 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.20 | 4.02 | 0.49 | 9.85 |
Witamina B6 (mg) | 0.04 | 3.38 | 0.11 | 8.29 |
Folacyna ogółem (µg) | 9.00 | 22.05 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 6.20 | 1.46 | 15.19 | 3.57 |
Witamina B12 (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina A (IU) | 4992.00 | 12230.40 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 250.00 | 35.71 | 612.50 | 87.50 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Alfa-karoten (µg) | 348.00 | 852.60 | ||
Beta-karoten (µg) | 2096.00 | 5135.20 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 1014.00 | 2484.30 | ||
Witamina E (mg) | 0.80 | 10.00 | 1.96 | 24.50 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.80 | 1.45 | 1.96 | 3.56 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka, „puree” (245.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.04 | 0.18 | 0.09 | 0.45 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 0.01 | 0.02 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.00 | 0.01 | ||
Cholesterol (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % | 1 szklanka, „puree” (245.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 2.88 | 12.46 | 7.06 | 12.46 |
Tłuszcz (kcal) | 0.63 | 2.73 | 1.54 | 2.73 |
Węglowodany (kcal) | 19.60 | 84.81 | 48.02 | 84.81 |
Łącznie | 23.11 | 100.00 | 56.62 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 12.46, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 2.73, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 84.81, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]