Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Indyk, mięso jasne lub ciemne wędzone, ze skórą, bez kości
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Woda (g) | 64.90 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 162.00 | 8.10 |
Wartość energetyczna (kJ) | 678.26 | |
Białko (g) | 29.30 | 58.60 |
Tłuszcz (g) | 5.00 | 7.14 |
Popiół (g) | 0.80 | |
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Wapń (mg) | 25.00 | 2.50 |
Żelazo (mg) | 1.78 | 9.89 |
Magnez (mg) | 26.00 | 8.12 |
Fosfor (mg) | 213.00 | 30.43 |
Potas (mg) | 298.00 | 6.34 |
Sód (mg) | 996.00 | 66.40 |
Sól (mg) | 2490.00 | 41.50 |
Cynk (mg) | 3.10 | 38.75 |
Miedź (mg) | 0.09 | 10.44 |
Mangan (mg) | 0.00 | |
Selen (µg) | 43.00 | 78.18 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.06 | 5.45 |
Ryboflawina (mg) | 0.18 | 16.36 |
Niacyna (mg) | 5.44 | 38.86 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina B6 (mg) | 0.46 | 35.38 |
Folacyna ogółem (µg) | 7.00 | |
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 82.30 | 19.36 |
Witamina B12 (µg) | 0.37 | 15.42 |
Witamina A (IU) | 0.00 | |
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | |
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | |
Beta-karoten (µg) | 0.00 | |
Licopen (µg) | 0.00 | |
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | |
Witamina E (mg) | 0.33 | 4.12 |
Witamina D (µg) | 0.10 | 2.00 |
Witamina D (IU) | 3.00 | 1.50 |
Witamina K (µg) | 2.40 | 4.36 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.37 | 6.84 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 1.05 | |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.41 | |
Cholesterol (mg) | 76.00 | 25.33 |
Wartości | 100 g | % |
---|---|---|
Białko (kcal) | 117.20 | 72.26 |
Tłuszcz (kcal) | 45.00 | 27.74 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 162.20 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 72.26, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 27.74, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]