Kiełbasa wenecka (wołowina, kurczak, wieprzowina), w puszcze

Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Kiełbasa wenecka (wołowina, kurczak, wieprzowina), w puszcze

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 kiełbasa (2,2cm średnicy x 5cm długości) (16.00 g) % realizacji normy 7 kiełbas (odsączona zawartość z puszki) (113.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 64.90 10.38 73.34
Wartość energetyczna (kcal) 230.00 11.50 36.80 1.84 259.90 12.99
Wartość energetyczna (kJ) 962.96 154.07 1088.15
Białko (g) 10.50 21.00 1.68 3.36 11.86 23.73
Tłuszcz (g) 19.40 27.71 3.10 4.43 21.92 31.32
Popiół (g) 2.60 0.42 2.94
Węglowodany (g) 2.60 0.96 0.42 0.15 2.94 1.09
Błonnik (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cukry Proste (g) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 kiełbasa (2,2cm średnicy x 5cm długości) (16.00 g) % realizacji normy 7 kiełbas (odsączona zawartość z puszki) (113.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 10.00 1.00 1.60 0.16 11.30 1.13
Żelazo (mg) 0.88 4.89 0.14 0.78 0.99 5.52
Magnez (mg) 7.00 2.19 1.12 0.35 7.91 2.47
Fosfor (mg) 49.00 7.00 7.84 1.12 55.37 7.91
Potas (mg) 101.00 2.15 16.16 0.34 114.13 2.43
Sód (mg) 969.00 64.60 155.04 10.34 1094.97 73.00
Sól (mg) 2422.50 40.38 387.60 6.46 2737.42 45.62
Cynk (mg) 1.60 20.00 0.26 3.20 1.81 22.60
Miedź (mg) 0.03 3.33 0.00 0.53 0.03 3.77
Mangan (mg) 0.00 0.00 0.00
Selen (µg) 16.90 30.73 2.70 4.92 19.10 34.72

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 kiełbasa (2,2cm średnicy x 5cm długości) (16.00 g) % realizacji normy 7 kiełbas (odsączona zawartość z puszki) (113.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Tiamina (mg) 0.09 7.91 0.01 1.27 0.10 8.94
Ryboflawina (mg) 0.11 9.73 0.02 1.56 0.12 10.99
Niacyna (mg) 1.61 11.52 0.26 1.84 1.82 13.02
Kwas pantotenowy (mg) 0.35 7.00 0.06 1.12 0.40 7.91
Witamina B6 (mg) 0.12 9.23 0.02 1.48 0.14 10.43
Folacyna ogółem (µg) 4.00 0.64 4.52
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 43.70 10.28 6.99 1.65 49.38 11.62
Witamina B12 (µg) 1.02 42.50 0.16 6.80 1.15 48.02
Witamina A (IU) 0.00 0.00 0.00
Witamina A (RAE, µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 0.00 0.00 0.00
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 0.00 0.00 0.00
Witamina E (mg) 0.22 2.75 0.04 0.44 0.25 3.11
Witamina D (µg) 0.60 12.00 0.10 1.92 0.68 13.56
Witamina D (IU) 25.00 12.50 4.00 2.00 28.25 14.12
Witamina K (µg) 1.60 2.91 0.26 0.47 1.81 3.29

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 kiełbasa (2,2cm średnicy x 5cm długości) (16.00 g) % realizacji normy 7 kiełbas (odsączona zawartość z puszki) (113.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 7.12 35.62 1.14 5.70 8.05 40.26
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 9.63 1.54 10.88
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 1.29 0.21 1.46
Cholesterol (mg) 87.00 29.00 13.92 4.64 98.31 32.77

 

 Wartości 100 g % 1 kiełbasa (2,2cm średnicy x 5cm długości) (16.00 g) % 7 kiełbas (odsączona zawartość z puszki) (113.00 g) %
Białko (kcal) 42.00 18.50 6.72 18.50 47.46 18.50
Tłuszcz (kcal) 174.60 76.92 27.94 76.92 197.30 76.92
Węglowodany (kcal) 10.40 4.58 1.66 4.58 11.75 4.58
Łącznie 227.00 100.00 36.32 100.00 256.51 100.00

 

 

[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data:  18.50, color: „#1F55DF”},

{ label: „Tłuszcz”, data: 76.92, color: „#124C70”},

{ label: „Węglowodany”, data: 4.58, color: „#3CA5DA”}

[/piechart]

Rekomendowane artykuły