Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Omułek jadalny, błękitny, mieszanka przypraw, gotowany na parze
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 61.15 | 51.98 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 172.00 | 8.60 | 146.20 | 7.31 |
Wartość energetyczna (kJ) | 720.13 | 612.11 | ||
Białko (g) | 23.80 | 47.60 | 20.23 | 40.46 |
Tłuszcz (g) | 4.48 | 6.40 | 3.81 | 5.44 |
Popiół (g) | 3.18 | 2.70 | ||
Węglowodany (g) | 7.39 | 2.74 | 6.28 | 2.33 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 33.00 | 3.30 | 28.05 | 2.81 |
Żelazo (mg) | 6.72 | 37.33 | 5.71 | 31.73 |
Magnez (mg) | 37.00 | 11.56 | 31.45 | 9.83 |
Fosfor (mg) | 285.00 | 40.71 | 242.25 | 34.61 |
Potas (mg) | 268.00 | 5.70 | 227.80 | 4.85 |
Sód (mg) | 369.00 | 24.60 | 313.65 | 20.91 |
Sól (mg) | 922.50 | 15.38 | 784.12 | 13.07 |
Cynk (mg) | 2.67 | 33.38 | 2.27 | 28.37 |
Miedź (mg) | 0.15 | 16.56 | 0.13 | 14.07 |
Mangan (mg) | 6.80 | 5.78 | ||
Selen (µg) | 89.60 | 162.91 | 76.16 | 138.47 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 13.60 | 18.13 | 11.56 | 15.41 |
Tiamina (mg) | 0.30 | 27.27 | 0.26 | 23.18 |
Ryboflawina (mg) | 0.42 | 38.18 | 0.36 | 32.45 |
Niacyna (mg) | 3.00 | 21.43 | 2.55 | 18.21 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.95 | 19.00 | 0.81 | 16.15 |
Witamina B6 (mg) | 0.10 | 7.69 | 0.09 | 6.54 |
Folacyna ogółem (µg) | 76.00 | 64.60 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 24.00 | 1000.00 | 20.40 | 850.00 |
Witamina A (IU) | 304.00 | 258.40 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 91.00 | 13.00 | 77.35 | 11.05 |
Retinol (µg) | 91.00 | 77.35 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.85 | 4.25 | 0.72 | 3.61 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 1.01 | 0.86 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.21 | 1.03 | ||
Cholesterol (mg) | 56.00 | 18.67 | 47.60 | 15.87 |
Wartości | 100 g | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 95.20 | 57.67 | 80.92 | 57.67 |
Tłuszcz (kcal) | 40.32 | 24.42 | 34.27 | 24.42 |
Węglowodany (kcal) | 29.56 | 17.91 | 25.13 | 17.91 |
Łącznie | 165.08 | 100.00 | 140.32 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 57.67, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 24.42, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 17.91, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]