Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Ośmiornica, gotowana na parze
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 60.50 | 51.42 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 164.00 | 8.20 | 139.40 | 6.97 |
Wartość energetyczna (kJ) | 686.64 | 583.64 | ||
Białko (g) | 29.82 | 59.64 | 25.35 | 50.69 |
Tłuszcz (g) | 2.08 | 2.97 | 1.77 | 2.53 |
Popiół (g) | 3.20 | 2.72 | ||
Węglowodany (g) | 4.40 | 1.63 | 3.74 | 1.39 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 106.00 | 10.60 | 90.10 | 9.01 |
Żelazo (mg) | 9.54 | 53.00 | 8.11 | 45.05 |
Magnez (mg) | 60.00 | 18.75 | 51.00 | 15.94 |
Fosfor (mg) | 279.00 | 39.86 | 237.15 | 33.88 |
Potas (mg) | 630.00 | 13.40 | 535.50 | 11.39 |
Sód (mg) | 460.00 | 30.67 | 391.00 | 26.07 |
Sól (mg) | 1150.00 | 19.17 | 977.50 | 16.29 |
Cynk (mg) | 3.36 | 42.00 | 2.86 | 35.70 |
Miedź (mg) | 0.74 | 82.11 | 0.63 | 69.79 |
Mangan (mg) | 0.05 | 0.04 | ||
Selen (µg) | 89.60 | 162.91 | 76.16 | 138.47 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 8.00 | 10.67 | 6.80 | 9.07 |
Tiamina (mg) | 0.06 | 5.18 | 0.05 | 4.40 |
Ryboflawina (mg) | 0.08 | 6.91 | 0.06 | 5.87 |
Niacyna (mg) | 3.78 | 27.00 | 3.21 | 22.95 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.90 | 18.00 | 0.77 | 15.30 |
Witamina B6 (mg) | 0.65 | 49.85 | 0.55 | 42.37 |
Folacyna ogółem (µg) | 24.00 | 20.40 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 81.00 | 19.06 | 68.85 | 16.20 |
Witamina B12 (µg) | 36.00 | 1500.00 | 30.60 | 1275.00 |
Witamina A (IU) | 300.00 | 255.00 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 90.00 | 12.86 | 76.50 | 10.93 |
Retinol (µg) | 90.00 | 76.50 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 1.20 | 15.00 | 1.02 | 12.75 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.10 | 0.18 | 0.09 | 0.15 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.45 | 2.27 | 0.39 | 1.93 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 0.32 | 0.28 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.48 | 0.41 | ||
Cholesterol (mg) | 96.00 | 32.00 | 81.60 | 27.20 |
Wartości | 100 g | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 119.28 | 76.66 | 101.39 | 76.66 |
Tłuszcz (kcal) | 18.72 | 12.03 | 15.91 | 12.03 |
Węglowodany (kcal) | 17.60 | 11.31 | 14.96 | 11.31 |
Łącznie | 155.60 | 100.00 | 132.26 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 76.66, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 12.03, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 11.31, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]