Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Ośmiornica, zwyczajna, świeża
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 80.25 | 68.21 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 82.00 | 4.10 | 69.70 | 3.48 |
Wartość energetyczna (kJ) | 343.32 | 291.82 | ||
Białko (g) | 14.91 | 29.82 | 12.67 | 25.35 |
Tłuszcz (g) | 1.04 | 1.49 | 0.88 | 1.26 |
Popiół (g) | 1.60 | 1.36 | ||
Węglowodany (g) | 2.20 | 0.81 | 1.87 | 0.69 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 53.00 | 5.30 | 45.05 | 4.50 |
Żelazo (mg) | 5.30 | 29.44 | 4.50 | 25.03 |
Magnez (mg) | 30.00 | 9.38 | 25.50 | 7.97 |
Fosfor (mg) | 186.00 | 26.57 | 158.10 | 22.59 |
Potas (mg) | 350.00 | 7.45 | 297.50 | 6.33 |
Sód (mg) | 230.00 | 15.33 | 195.50 | 13.03 |
Sól (mg) | 575.00 | 9.58 | 488.75 | 8.15 |
Cynk (mg) | 1.68 | 21.00 | 1.43 | 17.85 |
Miedź (mg) | 0.43 | 48.33 | 0.37 | 41.08 |
Mangan (mg) | 0.03 | 0.02 | ||
Selen (µg) | 44.80 | 81.45 | 38.08 | 69.24 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 5.00 | 6.67 | 4.25 | 5.67 |
Tiamina (mg) | 0.03 | 2.73 | 0.03 | 2.32 |
Ryboflawina (mg) | 0.04 | 3.64 | 0.03 | 3.09 |
Niacyna (mg) | 2.10 | 15.00 | 1.78 | 12.75 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.50 | 10.00 | 0.42 | 8.50 |
Witamina B6 (mg) | 0.36 | 27.69 | 0.31 | 23.54 |
Folacyna ogółem (µg) | 16.00 | 13.60 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 65.00 | 15.29 | 55.25 | 13.00 |
Witamina B12 (µg) | 20.00 | 833.33 | 17.00 | 708.33 |
Witamina A (IU) | 150.00 | 127.50 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 45.00 | 6.43 | 38.25 | 5.46 |
Retinol (µg) | 45.00 | 38.25 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 1.20 | 15.00 | 1.02 | 12.75 |
Witamina D (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina K (µg) | 0.10 | 0.18 | 0.09 | 0.15 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.23 | 1.14 | 0.19 | 0.96 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 0.16 | 0.14 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.24 | 0.20 | ||
Cholesterol (mg) | 48.00 | 16.00 | 40.80 | 13.60 |
Wartości | 100 g | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 59.64 | 76.66 | 50.69 | 76.66 |
Tłuszcz (kcal) | 9.36 | 12.03 | 7.96 | 12.03 |
Węglowodany (kcal) | 8.80 | 11.31 | 7.48 | 11.31 |
Łącznie | 77.80 | 100.00 | 66.13 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 76.66, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 12.03, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 11.31, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]