Papryczka chilii, czerwona

Warzywa i przetwory warzywne >> Papryczka chilii, czerwona

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka (45.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekana lub pokrojona w kostkę (75.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 88.02 39.61 66.02
Wartość energetyczna (kcal) 40.00 2.00 18.00 0.90 30.00 1.50
Wartość energetyczna (kJ) 167.47 75.36 125.60
Białko (g) 1.87 3.74 0.84 1.68 1.40 2.81
Tłuszcz (g) 0.44 0.63 0.20 0.28 0.33 0.47
Popiół (g) 0.87 0.39 0.65
Węglowodany (g) 8.81 3.26 3.96 1.47 6.61 2.45
Błonnik (g) 1.50 6.00 0.68 2.70 1.12 4.50
Cukry Proste (g) 5.30 5.89 2.38 2.65 3.97 4.42

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka (45.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekana lub pokrojona w kostkę (75.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 14.00 1.40 6.30 0.63 10.50 1.05
Żelazo (mg) 1.03 5.72 0.46 2.58 0.77 4.29
Magnez (mg) 23.00 7.19 10.35 3.23 17.25 5.39
Fosfor (mg) 43.00 6.14 19.35 2.76 32.25 4.61
Potas (mg) 322.00 6.85 144.90 3.08 241.50 5.14
Sód (mg) 9.00 0.60 4.05 0.27 6.75 0.45
Sól (mg) 22.50 0.38 10.12 0.17 16.88 0.28
Cynk (mg) 0.26 3.25 0.12 1.46 0.20 2.44
Miedź (mg) 0.13 14.33 0.06 6.45 0.10 10.75
Mangan (mg) 0.19 0.08 0.14
Selen (µg) 0.50 0.91 0.23 0.41 0.38 0.68

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka (45.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekana lub pokrojona w kostkę (75.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 143.70 191.60 64.66 86.22 107.77 143.70
Tiamina (mg) 0.07 6.55 0.03 2.95 0.05 4.91
Ryboflawina (mg) 0.09 7.82 0.04 3.52 0.06 5.86
Niacyna (mg) 1.24 8.89 0.56 4.00 0.93 6.66
Kwas pantotenowy (mg) 0.20 4.02 0.09 1.81 0.15 3.02
Witamina B6 (mg) 0.51 38.92 0.23 17.52 0.38 29.19
Folacyna ogółem (µg) 23.00 10.35 17.25
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 10.90 2.56 4.91 1.15 8.18 1.92
Witamina B12 (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina A (IU) 952.00 428.40 714.00
Witamina A (RAE, µg) 48.00 6.86 21.60 3.09 36.00 5.14
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 36.00 16.20 27.00
Beta-karoten (µg) 534.00 240.30 400.50
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 709.00 319.05 531.75
Witamina E (mg) 0.69 8.62 0.31 3.88 0.52 6.47
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 14.00 25.45 6.30 11.45 10.50 19.09

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 sztuka (45.00 g) % realizacji normy 1/2 szklanki, posiekana lub pokrojona w kostkę (75.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.04 0.21 0.02 0.09 0.03 0.16
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 0.02 0.01 0.02
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.24 0.11 0.18
Cholesterol (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % 1 sztuka (45.00 g) % 1/2 szklanki, posiekana lub pokrojona w kostkę (75.00 g) %
Białko (kcal) 7.48 16.02 3.37 16.02 5.61 16.02
Tłuszcz (kcal) 3.96 8.48 1.78 8.48 2.97 8.48
Węglowodany (kcal) 35.24 75.49 15.86 75.49 26.43 75.49
Łącznie 46.68 100.00 21.01 100.00 35.01 100.00

 

 

[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data:  16.02, color: „#1F55DF”},

{ label: „Tłuszcz”, data: 8.48, color: „#124C70”},

{ label: „Węglowodany”, data: 75.49, color: „#3CA5DA”}

[/piechart]

Rekomendowane artykuły