Warzywa i przetwory warzywne >> Papryka zielona, gotowana

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, posiekana lub w paskach (135.00 g) % realizacji normy 1 łyżka, posiekane (11.60 g) % realizacji normy
Woda (g) 91.87 124.02 10.66
Wartość energetyczna (kcal) 28.00 1.40 37.80 1.89 3.25 0.16
Wartość energetyczna (kJ) 117.23 158.26 13.60
Białko (g) 0.92 1.84 1.24 2.48 0.11 0.21
Tłuszcz (g) 0.20 0.29 0.27 0.39 0.02 0.03
Popiół (g) 0.31 0.42 0.04
Węglowodany (g) 6.70 2.48 9.05 3.35 0.78 0.29
Błonnik (g) 1.20 4.80 1.62 6.48 0.14 0.56
Cukry Proste (g) 3.19 3.54 4.31 4.78 0.37 0.41

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, posiekana lub w paskach (135.00 g) % realizacji normy 1 łyżka, posiekane (11.60 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 9.00 0.90 12.15 1.22 1.04 0.10
Żelazo (mg) 0.46 2.56 0.62 3.45 0.05 0.30
Magnez (mg) 10.00 3.12 13.50 4.22 1.16 0.36
Fosfor (mg) 18.00 2.57 24.30 3.47 2.09 0.30
Potas (mg) 166.00 3.53 224.10 4.77 19.26 0.41
Sód (mg) 2.00 0.13 2.70 0.18 0.23 0.02
Sól (mg) 5.00 0.08 6.75 0.11 0.58 0.01
Cynk (mg) 0.12 1.50 0.16 2.02 0.01 0.17
Miedź (mg) 0.07 7.22 0.09 9.75 0.01 0.84
Mangan (mg) 0.12 0.16 0.01
Selen (µg) 0.30 0.55 0.41 0.74 0.03 0.06

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, posiekana lub w paskach (135.00 g) % realizacji normy 1 łyżka, posiekane (11.60 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 74.40 99.20 100.44 133.92 8.63 11.51
Tiamina (mg) 0.06 5.36 0.08 7.24 0.01 0.62
Ryboflawina (mg) 0.03 2.73 0.04 3.68 0.00 0.32
Niacyna (mg) 0.48 3.41 0.64 4.60 0.06 0.40
Kwas pantotenowy (mg) 0.08 1.58 0.11 2.13 0.01 0.18
Witamina B6 (mg) 0.23 17.92 0.31 24.20 0.03 2.08
Folacyna ogółem (µg) 16.00 21.60 1.86
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 7.40 1.74 9.99 2.35 0.86 0.20
Witamina B12 (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina A (IU) 468.00 631.80 54.29
Witamina A (RAE, µg) 23.00 3.29 31.05 4.44 2.67 0.38
Retinol (µg) 0.00 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 26.00 35.10 3.02
Beta-karoten (µg) 264.00 356.40 30.62
Licopen (µg) 0.00 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 431.00 581.85 50.00
Witamina E (mg) 0.50 6.25 0.68 8.44 0.06 0.72
Witamina D (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina D (IU) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Witamina K (µg) 9.80 17.82 13.23 24.05 1.14 2.07

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 szklanka, posiekana lub w paskach (135.00 g) % realizacji normy 1 łyżka, posiekane (11.60 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.03 0.15 0.04 0.20 0.00 0.02
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 0.01 0.02 0.00
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.11 0.14 0.01
Cholesterol (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % 1 szklanka, posiekana lub w paskach (135.00 g) % 1 łyżka, posiekane (11.60 g) %
Białko (kcal) 3.68 11.40 4.97 11.40 0.43 11.40
Tłuszcz (kcal) 1.80 5.58 2.43 5.58 0.21 5.58
Węglowodany (kcal) 26.80 83.02 36.18 83.02 3.11 83.02
Łącznie 32.28 100.00 43.58 100.00 3.74 100.00