Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Przepiórka części jadalne, gotowana
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 60.00 | 17.01 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 227.00 | 11.35 | 64.35 | 3.22 |
Wartość energetyczna (kJ) | 950.40 | 269.44 | ||
Białko (g) | 25.10 | 50.20 | 7.12 | 14.23 |
Tłuszcz (g) | 14.10 | 20.14 | 4.00 | 5.71 |
Popiół (g) | 0.80 | 0.23 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 15.00 | 1.50 | 4.25 | 0.43 |
Żelazo (mg) | 4.43 | 24.61 | 1.26 | 6.98 |
Magnez (mg) | 22.00 | 6.88 | 6.24 | 1.95 |
Fosfor (mg) | 279.00 | 39.86 | 79.10 | 11.30 |
Potas (mg) | 216.00 | 4.60 | 61.24 | 1.30 |
Sód (mg) | 52.00 | 3.47 | 14.74 | 0.98 |
Sól (mg) | 130.00 | 2.17 | 36.86 | 0.61 |
Cynk (mg) | 3.10 | 38.75 | 0.88 | 10.99 |
Miedź (mg) | 0.59 | 65.78 | 0.17 | 18.65 |
Mangan (mg) | 0.00 | 0.00 | ||
Selen (µg) | 21.80 | 39.64 | 6.18 | 11.24 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 2.30 | 3.07 | 0.65 | 0.87 |
Tiamina (mg) | 0.22 | 20.00 | 0.06 | 5.67 |
Ryboflawina (mg) | 0.30 | 27.27 | 0.09 | 7.73 |
Niacyna (mg) | 7.92 | 56.57 | 2.25 | 16.04 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B6 (mg) | 0.62 | 47.69 | 0.18 | 13.52 |
Folacyna ogółem (µg) | 6.00 | 1.70 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 65.90 | 15.51 | 18.68 | 4.40 |
Witamina B12 (µg) | 0.36 | 15.00 | 0.10 | 4.25 |
Witamina A (IU) | 234.00 | 66.34 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 70.00 | 10.00 | 19.85 | 2.84 |
Retinol (µg) | 70.00 | 19.85 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.70 | 8.75 | 0.20 | 2.48 |
Witamina D (µg) | 0.20 | 4.00 | 0.06 | 1.13 |
Witamina D (IU) | 8.00 | 4.00 | 2.27 | 1.13 |
Witamina K (µg) | 4.20 | 7.64 | 1.19 | 2.16 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 uncja (28.35 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3.96 | 19.78 | 1.12 | 5.61 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 4.89 | 1.39 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 3.49 | 0.99 | ||
Cholesterol (mg) | 86.00 | 28.67 | 24.38 | 8.13 |
Wartości | 100 g | % | 1 uncja (28.35 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 100.40 | 44.17 | 28.46 | 44.17 |
Tłuszcz (kcal) | 126.90 | 55.83 | 35.98 | 55.83 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 227.30 | 100.00 | 64.44 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 44.17, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 55.83, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]