Warzywa i przetwory warzywne >> Suflet ze szpinaku
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka (136.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 70.73 | 96.19 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 169.00 | 8.45 | 229.84 | 11.49 |
Wartość energetyczna (kJ) | 707.57 | 962.29 | ||
Białko (g) | 7.89 | 15.78 | 10.73 | 21.46 |
Tłuszcz (g) | 12.95 | 18.50 | 17.61 | 25.16 |
Popiół (g) | 2.52 | 3.43 | ||
Węglowodany (g) | 5.90 | 2.19 | 8.02 | 2.97 |
Błonnik (g) | 0.70 | 2.80 | 0.95 | 3.81 |
Cukry Proste (g) | 1.85 | 2.06 | 2.52 | 2.80 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka (136.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 165.00 | 16.50 | 224.40 | 22.44 |
Żelazo (mg) | 1.19 | 6.61 | 1.62 | 8.99 |
Magnez (mg) | 30.00 | 9.38 | 40.80 | 12.75 |
Fosfor (mg) | 139.00 | 19.86 | 189.04 | 27.01 |
Potas (mg) | 231.00 | 4.91 | 314.16 | 6.68 |
Sód (mg) | 566.00 | 37.73 | 769.76 | 51.32 |
Sól (mg) | 1415.00 | 23.58 | 1924.40 | 32.07 |
Cynk (mg) | 0.85 | 10.62 | 1.16 | 14.45 |
Miedź (mg) | 0.06 | 6.56 | 0.08 | 8.92 |
Mangan (mg) | 0.27 | 0.37 | ||
Selen (µg) | 11.10 | 20.18 | 15.10 | 27.45 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka (136.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 7.30 | 9.73 | 9.93 | 13.24 |
Tiamina (mg) | 0.08 | 7.45 | 0.11 | 10.14 |
Ryboflawina (mg) | 0.26 | 23.91 | 0.36 | 32.52 |
Niacyna (mg) | 0.48 | 3.42 | 0.65 | 4.65 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.44 | 8.76 | 0.60 | 11.91 |
Witamina B6 (mg) | 0.10 | 7.54 | 0.13 | 10.25 |
Folacyna ogółem (µg) | 73.00 | 99.28 | ||
Kwas foliowy (µg) | 6.00 | 1.50 | 8.16 | 2.04 |
Cholina ogółem (mg) | 61.00 | 14.35 | 82.96 | 19.52 |
Witamina B12 (µg) | 0.40 | 16.67 | 0.54 | 22.67 |
Witamina A (IU) | 2891.00 | 3931.76 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 244.00 | 34.86 | 331.84 | 47.41 |
Retinol (µg) | 120.00 | 163.20 | ||
Alfa-karoten (µg) | 3.00 | 4.08 | ||
Beta-karoten (µg) | 1493.00 | 2030.48 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 3249.00 | 4418.64 | ||
Witamina E (mg) | 0.93 | 11.62 | 1.26 | 15.81 |
Witamina D (µg) | 0.80 | 16.00 | 1.09 | 21.76 |
Witamina D (IU) | 31.00 | 15.50 | 42.16 | 21.08 |
Witamina K (µg) | 126.50 | 230.00 | 172.04 | 312.80 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 szklanka (136.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 7.45 | 37.23 | 10.13 | 50.63 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 3.69 | 5.02 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.75 | 1.01 | ||
Cholesterol (mg) | 118.00 | 39.33 | 160.48 | 53.49 |
Wartości | 100 g | % | 1 szklanka (136.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 31.56 | 18.38 | 42.92 | 18.38 |
Tłuszcz (kcal) | 116.55 | 67.88 | 158.51 | 67.88 |
Węglowodany (kcal) | 23.60 | 13.74 | 32.10 | 13.74 |
Łącznie | 171.71 | 100.00 | 233.53 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 18.38, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 67.88, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 13.74, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]