Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Szynka mortadela bolognia, wołowina i wieprzowina
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3,5 uncji (100.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 51.87 | 51.87 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 308.00 | 15.40 | 308.00 | 15.40 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1289.53 | 1289.53 | ||
Białko (g) | 15.20 | 30.40 | 15.20 | 30.40 |
Tłuszcz (g) | 24.59 | 35.13 | 24.59 | 35.13 |
Popiół (g) | 2.85 | 2.85 | ||
Węglowodany (g) | 5.49 | 2.03 | 5.49 | 2.03 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 4.42 | 4.91 | 4.42 | 4.91 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3,5 uncji (100.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 85.00 | 8.50 | 85.00 | 8.50 |
Żelazo (mg) | 1.21 | 6.72 | 1.21 | 6.72 |
Magnez (mg) | 17.00 | 5.31 | 17.00 | 5.31 |
Fosfor (mg) | 163.00 | 23.29 | 163.00 | 23.29 |
Potas (mg) | 315.00 | 6.70 | 315.00 | 6.70 |
Sód (mg) | 960.00 | 64.00 | 960.00 | 64.00 |
Sól (mg) | 2400.00 | 40.00 | 2400.00 | 40.00 |
Cynk (mg) | 2.30 | 28.75 | 2.30 | 28.75 |
Miedź (mg) | 0.05 | 5.78 | 0.05 | 5.78 |
Mangan (mg) | 0.02 | 0.02 | ||
Selen (µg) | 24.60 | 44.73 | 24.60 | 44.73 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3,5 uncji (100.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.80 | 1.07 | 0.80 | 1.07 |
Tiamina (mg) | 0.22 | 19.73 | 0.22 | 19.73 |
Ryboflawina (mg) | 0.18 | 16.82 | 0.18 | 16.82 |
Niacyna (mg) | 2.52 | 18.01 | 2.52 | 18.01 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.41 | 8.30 | 0.41 | 8.30 |
Witamina B6 (mg) | 0.30 | 22.85 | 0.30 | 22.85 |
Folacyna ogółem (µg) | 6.00 | 6.00 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 65.60 | 15.44 | 65.60 | 15.44 |
Witamina B12 (µg) | 1.82 | 75.83 | 1.82 | 75.83 |
Witamina A (IU) | 84.00 | 84.00 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 25.00 | 3.57 | 25.00 | 3.57 |
Retinol (µg) | 25.00 | 25.00 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 0.80 | 16.00 | 0.80 | 16.00 |
Witamina D (IU) | 32.00 | 16.00 | 32.00 | 16.00 |
Witamina K (µg) | 0.30 | 0.55 | 0.30 | 0.55 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3,5 uncji (100.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 9.30 | 46.51 | 9.30 | 46.51 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 10.53 | 10.53 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.12 | 1.12 | ||
Cholesterol (mg) | 60.00 | 20.00 | 60.00 | 20.00 |
Wartości | 100 g | % | 3,5 uncji (100.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 60.80 | 20.00 | 60.80 | 20.00 |
Tłuszcz (kcal) | 221.31 | 72.78 | 221.31 | 72.78 |
Węglowodany (kcal) | 21.96 | 7.22 | 21.96 | 7.22 |
Łącznie | 304.07 | 100.00 | 304.07 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 20.00, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 72.78, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 7.22, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]