Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, karkówka, mięso tłuste i chude, pieczona
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (262.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 57.47 | 150.57 | 48.85 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 269.00 | 13.45 | 704.78 | 35.24 | 228.65 | 11.43 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1126.25 | 2950.77 | 957.31 | |||
Białko (g) | 23.11 | 46.22 | 60.55 | 121.10 | 19.64 | 39.29 |
Tłuszcz (g) | 18.86 | 26.94 | 49.41 | 70.59 | 16.03 | 22.90 |
Popiół (g) | 1.23 | 3.22 | 1.05 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (262.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 28.00 | 2.80 | 73.36 | 7.34 | 23.80 | 2.38 |
Żelazo (mg) | 1.45 | 8.06 | 3.80 | 21.11 | 1.23 | 6.85 |
Magnez (mg) | 18.00 | 5.62 | 47.16 | 14.74 | 15.30 | 4.78 |
Fosfor (mg) | 197.00 | 28.14 | 516.14 | 73.73 | 167.45 | 23.92 |
Potas (mg) | 332.00 | 7.06 | 869.84 | 18.51 | 282.20 | 6.00 |
Sód (mg) | 67.00 | 4.47 | 175.54 | 11.70 | 56.95 | 3.80 |
Sól (mg) | 167.50 | 2.79 | 438.85 | 7.31 | 142.38 | 2.37 |
Cynk (mg) | 3.96 | 49.50 | 10.38 | 129.69 | 3.37 | 42.08 |
Miedź (mg) | 0.11 | 12.67 | 0.30 | 33.19 | 0.10 | 10.77 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.03 | 0.01 | |||
Selen (µg) | 34.30 | 62.36 | 89.87 | 163.39 | 29.15 | 53.01 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (262.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.70 | 0.93 | 1.83 | 2.45 | 0.59 | 0.79 |
Tiamina (mg) | 0.64 | 58.00 | 1.67 | 151.96 | 0.54 | 49.30 |
Ryboflawina (mg) | 0.35 | 32.27 | 0.93 | 84.55 | 0.30 | 27.43 |
Niacyna (mg) | 4.06 | 29.01 | 10.64 | 76.00 | 3.45 | 24.66 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.67 | 13.30 | 1.74 | 34.85 | 0.57 | 11.31 |
Witamina B6 (mg) | 0.23 | 17.69 | 0.60 | 46.35 | 0.20 | 15.04 |
Folacyna ogółem (µg) | 5.00 | 13.10 | 4.25 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 79.40 | 18.68 | 208.03 | 48.95 | 67.49 | 15.88 |
Witamina B12 (µg) | 0.88 | 36.67 | 2.31 | 96.07 | 0.75 | 31.17 |
Witamina A (IU) | 7.00 | 18.34 | 5.95 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 2.00 | 0.29 | 5.24 | 0.75 | 1.70 | 0.24 |
Retinol (µg) | 2.00 | 5.24 | 1.70 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.19 | 2.38 | 0.50 | 6.22 | 0.16 | 2.02 |
Witamina D (µg) | 1.30 | 26.00 | 3.41 | 68.12 | 1.10 | 22.10 |
Witamina D (IU) | 54.00 | 27.00 | 141.48 | 70.74 | 45.90 | 22.95 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (262.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 6.97 | 34.85 | 18.26 | 91.31 | 5.92 | 29.62 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 8.27 | 21.67 | 7.03 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.76 | 4.61 | 1.50 | |||
Cholesterol (mg) | 86.00 | 28.67 | 225.32 | 75.11 | 73.10 | 24.37 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (262.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 92.44 | 35.26 | 242.19 | 35.26 | 78.57 | 35.26 |
Tłuszcz (kcal) | 169.74 | 64.74 | 444.72 | 64.74 | 144.28 | 64.74 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 262.18 | 100.00 | 686.91 | 100.00 | 222.85 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 35.26, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 64.74, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]