Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, karkówka, mięso tłuste i chude, surowa
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 380g) (288.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 69.18 | 199.24 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 186.00 | 9.30 | 535.68 | 26.78 |
Wartość energetyczna (kJ) | 778.74 | 2242.79 | ||
Białko (g) | 17.42 | 34.84 | 50.17 | 100.34 |
Tłuszcz (g) | 12.36 | 17.66 | 35.60 | 50.85 |
Popiół (g) | 0.83 | 2.39 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 380g) (288.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 16.00 | 1.60 | 46.08 | 4.61 |
Żelazo (mg) | 1.12 | 6.22 | 3.23 | 17.92 |
Magnez (mg) | 20.00 | 6.25 | 57.60 | 18.00 |
Fosfor (mg) | 190.00 | 27.14 | 547.20 | 78.17 |
Potas (mg) | 318.00 | 6.77 | 915.84 | 19.49 |
Sód (mg) | 61.00 | 4.07 | 175.68 | 11.71 |
Sól (mg) | 152.50 | 2.54 | 439.20 | 7.32 |
Cynk (mg) | 3.09 | 38.62 | 8.90 | 111.24 |
Miedź (mg) | 0.10 | 10.67 | 0.28 | 30.72 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.03 | ||
Selen (µg) | 26.20 | 47.64 | 75.46 | 137.19 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 380g) (288.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.52 | 47.27 | 1.50 | 136.15 |
Ryboflawina (mg) | 0.35 | 32.09 | 1.02 | 92.42 |
Niacyna (mg) | 4.24 | 30.28 | 12.21 | 87.20 |
Kwas pantotenowy (mg) | 1.45 | 28.94 | 4.17 | 83.35 |
Witamina B6 (mg) | 0.49 | 37.38 | 1.40 | 107.67 |
Folacyna ogółem (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 73.30 | 17.25 | 211.10 | 49.67 |
Witamina B12 (µg) | 0.91 | 37.92 | 2.62 | 109.20 |
Witamina A (IU) | 8.00 | 23.04 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 2.00 | 0.29 | 5.76 | 0.82 |
Retinol (µg) | 2.00 | 5.76 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.22 | 2.75 | 0.63 | 7.92 |
Witamina D (µg) | 0.70 | 14.00 | 2.02 | 40.32 |
Witamina D (IU) | 30.00 | 15.00 | 86.40 | 43.20 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 380g) (288.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.35 | 21.74 | 12.52 | 62.61 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 5.21 | 14.99 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.60 | 4.60 | ||
Cholesterol (mg) | 62.00 | 20.67 | 178.56 | 59.52 |
Wartości | 100 g | % | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 380g) (288.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 69.68 | 38.51 | 200.68 | 38.51 |
Tłuszcz (kcal) | 111.24 | 61.49 | 320.37 | 61.49 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 180.92 | 100.00 | 521.05 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 38.51, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 61.49, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]