Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, polędwica (z kością), mięso chude i tłuste, surowa
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, bez odpadów (1327.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 70.29 | 932.75 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 168.00 | 8.40 | 2229.36 | 111.47 |
Wartość energetyczna (kJ) | 703.38 | 9333.88 | ||
Białko (g) | 20.48 | 40.96 | 271.77 | 543.54 |
Tłuszcz (g) | 8.96 | 12.80 | 118.90 | 169.86 |
Popiół (g) | 0.95 | 12.61 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, bez odpadów (1327.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 14.00 | 1.40 | 185.78 | 18.58 |
Żelazo (mg) | 0.82 | 4.56 | 10.88 | 60.45 |
Magnez (mg) | 23.00 | 7.19 | 305.21 | 95.38 |
Fosfor (mg) | 209.00 | 29.86 | 2773.43 | 396.20 |
Potas (mg) | 336.00 | 7.15 | 4458.72 | 94.87 |
Sód (mg) | 57.00 | 3.80 | 756.39 | 50.43 |
Sól (mg) | 142.50 | 2.38 | 1890.97 | 31.52 |
Cynk (mg) | 1.95 | 24.38 | 25.88 | 323.46 |
Miedź (mg) | 0.09 | 9.78 | 1.17 | 129.75 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.16 | ||
Selen (µg) | 29.20 | 53.09 | 387.48 | 704.52 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, bez odpadów (1327.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.49 | 44.73 | 6.53 | 593.53 |
Ryboflawina (mg) | 0.28 | 25.18 | 3.68 | 334.16 |
Niacyna (mg) | 6.09 | 43.52 | 80.85 | 577.53 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.84 | 16.78 | 11.13 | 222.67 |
Witamina B6 (mg) | 0.76 | 58.15 | 10.03 | 771.70 |
Folacyna ogółem (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 79.20 | 18.64 | 1050.98 | 247.29 |
Witamina B12 (µg) | 0.56 | 23.33 | 7.43 | 309.63 |
Witamina A (IU) | 6.00 | 79.62 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 2.00 | 0.29 | 26.54 | 3.79 |
Retinol (µg) | 2.00 | 26.54 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.22 | 2.75 | 2.92 | 36.49 |
Witamina D (µg) | 0.50 | 10.00 | 6.63 | 132.70 |
Witamina D (IU) | 22.00 | 11.00 | 291.94 | 145.97 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, bez odpadów (1327.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.85 | 9.25 | 24.56 | 122.81 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 2.16 | 28.62 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.75 | 10.01 | ||
Cholesterol (mg) | 70.00 | 23.33 | 928.90 | 309.63 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, bez odpadów (1327.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 81.92 | 50.39 | 1087.08 | 50.39 |
Tłuszcz (kcal) | 80.64 | 49.61 | 1070.09 | 49.61 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 162.56 | 100.00 | 2157.17 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 50.39, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 49.61, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]