Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, polędwica (z kością), mięso chude, surowa
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 73.98 | 900.34 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 129.00 | 6.45 | 1569.93 | 78.50 |
Wartość energetyczna (kJ) | 540.10 | 6572.98 | ||
Białko (g) | 21.65 | 43.30 | 263.48 | 526.96 |
Tłuszcz (g) | 4.02 | 5.74 | 48.92 | 69.89 |
Popiół (g) | 1.00 | 12.17 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 12.00 | 1.20 | 146.04 | 14.60 |
Żelazo (mg) | 0.85 | 4.72 | 10.34 | 57.47 |
Magnez (mg) | 25.00 | 7.81 | 304.25 | 95.08 |
Fosfor (mg) | 219.00 | 31.29 | 2665.23 | 380.75 |
Potas (mg) | 353.00 | 7.51 | 4296.01 | 91.40 |
Sód (mg) | 59.00 | 3.93 | 718.03 | 47.87 |
Sól (mg) | 147.50 | 2.46 | 1795.08 | 29.92 |
Cynk (mg) | 2.05 | 25.62 | 24.95 | 311.86 |
Miedź (mg) | 0.09 | 10.22 | 1.12 | 124.40 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.16 | ||
Selen (µg) | 30.90 | 56.18 | 376.05 | 683.73 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.52 | 47.00 | 6.29 | 571.99 |
Ryboflawina (mg) | 0.29 | 26.55 | 3.55 | 323.06 |
Niacyna (mg) | 6.34 | 45.31 | 77.21 | 551.47 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.88 | 17.50 | 10.65 | 212.97 |
Witamina B6 (mg) | 0.80 | 61.77 | 9.77 | 751.73 |
Folacyna ogółem (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 83.50 | 19.65 | 1016.20 | 239.10 |
Witamina B12 (µg) | 0.53 | 22.08 | 6.45 | 268.75 |
Witamina A (IU) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.24 | 3.00 | 2.92 | 36.51 |
Witamina D (µg) | 0.40 | 8.00 | 4.87 | 97.36 |
Witamina D (IU) | 16.00 | 8.00 | 194.72 | 97.36 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 1.54 | 18.71 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.42 | 5.16 | ||
Cholesterol (mg) | 69.00 | 23.00 | 839.73 | 279.91 |
Wartości | 100 g | % | 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 86.60 | 70.53 | 1053.92 | 70.53 |
Tłuszcz (kcal) | 36.18 | 29.47 | 440.31 | 29.47 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 122.78 | 100.00 | 1494.23 | 100.00 |