Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, polędwica (z kością), mięso chude, surowa

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) % realizacji normy
Woda (g) 73.98 900.34
Wartość energetyczna (kcal) 129.00 6.45 1569.93 78.50
Wartość energetyczna (kJ) 540.10 6572.98
Białko (g) 21.65 43.30 263.48 526.96
Tłuszcz (g) 4.02 5.74 48.92 69.89
Popiół (g) 1.00 12.17
Węglowodany (g) 0.00 0.00 0.00 0.00
Błonnik (g) 0.00 0.00 0.00 0.00
Cukry Proste (g) 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) % realizacji normy
Wapń (mg) 12.00 1.20 146.04 14.60
Żelazo (mg) 0.85 4.72 10.34 57.47
Magnez (mg) 25.00 7.81 304.25 95.08
Fosfor (mg) 219.00 31.29 2665.23 380.75
Potas (mg) 353.00 7.51 4296.01 91.40
Sód (mg) 59.00 3.93 718.03 47.87
Sól (mg) 147.50 2.46 1795.08 29.92
Cynk (mg) 2.05 25.62 24.95 311.86
Miedź (mg) 0.09 10.22 1.12 124.40
Mangan (mg) 0.01 0.16
Selen (µg) 30.90 56.18 376.05 683.73

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) % realizacji normy
Witamina C (mg) 0.00 0.00 0.00 0.00
Tiamina (mg) 0.52 47.00 6.29 571.99
Ryboflawina (mg) 0.29 26.55 3.55 323.06
Niacyna (mg) 6.34 45.31 77.21 551.47
Kwas pantotenowy (mg) 0.88 17.50 10.65 212.97
Witamina B6 (mg) 0.80 61.77 9.77 751.73
Folacyna ogółem (µg) 0.00 0.00
Kwas foliowy (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00
Cholina ogółem (mg) 83.50 19.65 1016.20 239.10
Witamina B12 (µg) 0.53 22.08 6.45 268.75
Witamina A (IU) 0.00 0.00
Witamina A (RAE, µg) 0.00 0.00 0.00 0.00
Retinol (µg) 0.00 0.00
Alfa-karoten (µg) 0.00 0.00
Beta-karoten (µg) 0.00 0.00
Licopen (µg) 0.00 0.00
Luteina + zeaksantyna (µg) 0.00 0.00
Witamina E (mg) 0.24 3.00 2.92 36.51
Witamina D (µg) 0.40 8.00 4.87 97.36
Witamina D (IU) 16.00 8.00 194.72 97.36
Witamina K (µg) 0.00 0.00 0.00 0.00

 

 Wartości 100 g % realizacji normy 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) % realizacji normy
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.00 0.00 0.00 0.00
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 1.54 18.71
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.42 5.16
Cholesterol (mg) 69.00 23.00 839.73 279.91

 

 Wartości 100 g % 1 pieczeń, bez odpadów (z 1 gotowego kotleta z resztkami ważącego 1818g) (1217.00 g) %
Białko (kcal) 86.60 70.53 1053.92 70.53
Tłuszcz (kcal) 36.18 29.47 440.31 29.47
Węglowodany (kcal) 0.00 0.00 0.00 0.00
Łącznie 122.78 100.00 1494.23 100.00