Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, schab chudy, surowy
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (106.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 72.23 | 76.56 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 143.00 | 7.15 | 151.58 | 7.58 |
Wartość energetyczna (kJ) | 598.71 | 634.64 | ||
Białko (g) | 21.43 | 42.86 | 22.72 | 45.43 |
Tłuszcz (g) | 5.66 | 8.09 | 6.00 | 8.57 |
Popiół (g) | 1.05 | 1.11 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (106.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 17.00 | 1.70 | 18.02 | 1.80 |
Żelazo (mg) | 0.84 | 4.67 | 0.89 | 4.95 |
Magnez (mg) | 23.00 | 7.19 | 24.38 | 7.62 |
Fosfor (mg) | 211.00 | 30.14 | 223.66 | 31.95 |
Potas (mg) | 389.00 | 8.28 | 412.34 | 8.77 |
Sód (mg) | 52.00 | 3.47 | 55.12 | 3.67 |
Sól (mg) | 130.00 | 2.17 | 137.80 | 2.30 |
Cynk (mg) | 1.84 | 23.00 | 1.95 | 24.38 |
Miedź (mg) | 0.06 | 6.89 | 0.07 | 7.30 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.01 | ||
Selen (µg) | 36.10 | 65.64 | 38.27 | 69.57 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (106.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.60 | 0.80 | 0.64 | 0.85 |
Tiamina (mg) | 0.99 | 89.91 | 1.05 | 95.30 |
Ryboflawina (mg) | 0.27 | 24.27 | 0.28 | 25.73 |
Niacyna (mg) | 4.92 | 35.11 | 5.21 | 37.21 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.78 | 15.62 | 0.83 | 16.56 |
Witamina B6 (mg) | 0.53 | 40.54 | 0.56 | 42.97 |
Folacyna ogółem (µg) | 5.00 | 5.30 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 75.60 | 17.79 | 80.14 | 18.86 |
Witamina B12 (µg) | 0.63 | 26.25 | 0.67 | 27.83 |
Witamina A (IU) | 7.00 | 7.42 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 2.00 | 0.29 | 2.12 | 0.30 |
Retinol (µg) | 2.00 | 2.12 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.18 | 2.25 | 0.19 | 2.38 |
Witamina D (µg) | 0.50 | 10.00 | 0.53 | 10.60 |
Witamina D (IU) | 22.00 | 11.00 | 23.32 | 11.66 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (106.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.95 | 9.75 | 2.07 | 10.34 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 2.56 | 2.71 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.61 | 0.65 | ||
Cholesterol (mg) | 59.00 | 19.67 | 62.54 | 20.85 |
Wartości | 100 g | % | 1 kotlet, bez resztek (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 151g) (106.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 85.72 | 62.73 | 90.86 | 62.73 |
Tłuszcz (kcal) | 50.94 | 37.27 | 54.00 | 37.27 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 136.66 | 100.00 | 144.86 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 62.73, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 37.27, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]