Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, żeberka (mostki), mięso chude bez kości, pieczone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (283.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 60.61 | 171.53 | 51.52 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 214.00 | 10.70 | 605.62 | 30.28 | 181.90 | 9.10 |
Wartość energetyczna (kJ) | 895.98 | 2535.61 | 761.58 | |||
Białko (g) | 28.81 | 57.62 | 81.53 | 163.06 | 24.49 | 48.98 |
Tłuszcz (g) | 10.13 | 14.47 | 28.67 | 40.95 | 8.61 | 12.30 |
Popiół (g) | 1.14 | 3.23 | 0.97 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (283.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 6.00 | 0.60 | 16.98 | 1.70 | 5.10 | 0.51 |
Żelazo (mg) | 1.00 | 5.56 | 2.83 | 15.72 | 0.85 | 4.72 |
Magnez (mg) | 24.00 | 7.50 | 67.92 | 21.22 | 20.40 | 6.38 |
Fosfor (mg) | 222.00 | 31.71 | 628.26 | 89.75 | 188.70 | 26.96 |
Potas (mg) | 363.00 | 7.72 | 1027.29 | 21.86 | 308.55 | 6.56 |
Sód (mg) | 50.00 | 3.33 | 141.50 | 9.43 | 42.50 | 2.83 |
Sól (mg) | 125.00 | 2.08 | 353.75 | 5.90 | 106.25 | 1.77 |
Cynk (mg) | 2.83 | 35.38 | 8.01 | 100.11 | 2.41 | 30.07 |
Miedź (mg) | 0.01 | 1.33 | 0.03 | 3.77 | 0.01 | 1.13 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.03 | 0.01 | |||
Selen (µg) | 43.20 | 78.55 | 122.26 | 222.28 | 36.72 | 66.76 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (283.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.40 | 0.53 | 1.13 | 1.51 | 0.34 | 0.45 |
Tiamina (mg) | 0.64 | 58.09 | 1.81 | 164.40 | 0.54 | 49.38 |
Ryboflawina (mg) | 0.31 | 28.36 | 0.88 | 80.27 | 0.27 | 24.11 |
Niacyna (mg) | 5.36 | 38.25 | 15.15 | 108.25 | 4.55 | 32.51 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.58 | 11.62 | 1.64 | 32.88 | 0.49 | 9.88 |
Witamina B6 (mg) | 0.40 | 30.77 | 1.13 | 87.08 | 0.34 | 26.15 |
Folacyna ogółem (µg) | 9.00 | 25.47 | 7.65 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 0.55 | 22.92 | 1.56 | 64.85 | 0.47 | 19.48 |
Witamina A (IU) | 8.00 | 22.64 | 6.80 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina D (µg) | 0.70 | 14.00 | 1.98 | 39.62 | 0.59 | 11.90 |
Witamina D (IU) | 29.00 | 14.50 | 82.07 | 41.04 | 24.65 | 12.32 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (283.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3.54 | 17.70 | 10.02 | 50.09 | 3.01 | 15.04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 4.49 | 12.71 | 3.82 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.85 | 2.41 | 0.72 | |||
Cholesterol (mg) | 83.00 | 27.67 | 234.89 | 78.30 | 70.55 | 23.52 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (283.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 115.24 | 55.83 | 326.13 | 55.83 | 97.95 | 55.83 |
Tłuszcz (kcal) | 91.17 | 44.17 | 258.01 | 44.17 | 77.49 | 44.17 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 206.41 | 100.00 | 584.14 | 100.00 | 175.45 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 55.83, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 44.17, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]