Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wieprzowina, żeberka (mostki), mięso chude i tłuste bez kości, surowe
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (101.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Woda (g) | 66.15 | 66.81 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 211.00 | 10.55 | 213.11 | 10.66 |
Wartość energetyczna (kJ) | 883.41 | 892.25 | ||
Białko (g) | 19.90 | 39.80 | 20.10 | 40.20 |
Tłuszcz (g) | 14.01 | 20.01 | 14.15 | 20.21 |
Popiół (g) | 0.89 | 0.90 | ||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (101.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 5.00 | 0.50 | 5.05 | 0.51 |
Żelazo (mg) | 0.71 | 3.94 | 0.72 | 3.98 |
Magnez (mg) | 20.00 | 6.25 | 20.20 | 6.31 |
Fosfor (mg) | 193.00 | 27.57 | 194.93 | 27.85 |
Potas (mg) | 384.00 | 8.17 | 387.84 | 8.25 |
Sód (mg) | 42.00 | 2.80 | 42.42 | 2.83 |
Sól (mg) | 105.00 | 1.75 | 106.05 | 1.77 |
Cynk (mg) | 1.57 | 19.62 | 1.59 | 19.82 |
Miedź (mg) | 0.05 | 6.00 | 0.05 | 6.06 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.01 | ||
Selen (µg) | 32.00 | 58.18 | 32.32 | 58.76 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (101.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.30 | 0.40 | 0.30 | 0.40 |
Tiamina (mg) | 0.78 | 70.82 | 0.79 | 71.53 |
Ryboflawina (mg) | 0.25 | 22.45 | 0.25 | 22.68 |
Niacyna (mg) | 4.64 | 33.13 | 4.68 | 33.46 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.70 | 14.06 | 0.71 | 14.20 |
Witamina B6 (mg) | 0.42 | 32.08 | 0.42 | 32.40 |
Folacyna ogółem (µg) | 6.00 | 6.06 | ||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 0.50 | 20.83 | 0.51 | 21.04 |
Witamina A (IU) | 6.00 | 6.06 | ||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 2.00 | 2.02 | ||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | ||
Witamina E (mg) | 0.29 | 3.62 | 0.29 | 3.66 |
Witamina D (µg) | 1.40 | 28.00 | 1.41 | 28.28 |
Witamina D (IU) | 54.00 | 27.00 | 54.54 | 27.27 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (101.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.86 | 24.30 | 4.91 | 24.54 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 6.25 | 6.31 | ||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.50 | 1.52 | ||
Cholesterol (mg) | 60.00 | 20.00 | 60.60 | 20.20 |
Wartości | 100 g | % | 1 kotlet, bez odpadów (z 1 surowego kotleta z resztkami ważącego 113 g) (101.00 g) | % |
---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 79.60 | 38.70 | 80.40 | 38.70 |
Tłuszcz (kcal) | 126.09 | 61.30 | 127.35 | 61.30 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 205.69 | 100.00 | 207.75 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 38.70, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 61.30, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]