Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wołowina, żeberka krótkie, mięso chude i tłuste, średnia klasa, duszone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (225.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 35.72 | 30.36 | 80.37 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 471.00 | 23.55 | 400.35 | 20.02 | 1059.75 | 52.99 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1971.98 | 1676.19 | 4436.96 | |||
Białko (g) | 21.57 | 43.14 | 18.33 | 36.67 | 48.53 | 97.06 |
Tłuszcz (g) | 41.98 | 59.97 | 35.68 | 50.98 | 94.45 | 134.94 |
Popiół (g) | 0.74 | 0.63 | 1.67 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (225.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 12.00 | 1.20 | 10.20 | 1.02 | 27.00 | 2.70 |
Żelazo (mg) | 2.31 | 12.83 | 1.96 | 10.91 | 5.20 | 28.88 |
Magnez (mg) | 15.00 | 4.69 | 12.75 | 3.98 | 33.75 | 10.55 |
Fosfor (mg) | 162.00 | 23.14 | 137.70 | 19.67 | 364.50 | 52.07 |
Potas (mg) | 224.00 | 4.77 | 190.40 | 4.05 | 504.00 | 10.72 |
Sód (mg) | 50.00 | 3.33 | 42.50 | 2.83 | 112.50 | 7.50 |
Sól (mg) | 125.00 | 2.08 | 106.25 | 1.77 | 281.25 | 4.69 |
Cynk (mg) | 4.88 | 61.00 | 4.15 | 51.85 | 10.98 | 137.25 |
Miedź (mg) | 0.10 | 11.00 | 0.08 | 9.35 | 0.22 | 24.75 |
Mangan (mg) | 0.01 | 0.01 | 0.03 | |||
Selen (µg) | 20.80 | 37.82 | 17.68 | 32.15 | 46.80 | 85.09 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (225.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.05 | 4.55 | 0.04 | 3.86 | 0.11 | 10.23 |
Ryboflawina (mg) | 0.15 | 13.64 | 0.13 | 11.59 | 0.34 | 30.68 |
Niacyna (mg) | 2.45 | 17.51 | 2.08 | 14.89 | 5.52 | 39.41 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.25 | 5.04 | 0.21 | 4.28 | 0.57 | 11.34 |
Witamina B6 (mg) | 0.22 | 16.92 | 0.19 | 14.38 | 0.49 | 38.08 |
Folacyna ogółem (µg) | 5.00 | 4.25 | 11.25 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 82.20 | 19.34 | 69.87 | 16.44 | 184.95 | 43.52 |
Witamina B12 (µg) | 2.62 | 109.17 | 2.23 | 92.79 | 5.90 | 245.63 |
Witamina A (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.29 | 3.62 | 0.25 | 3.08 | 0.65 | 8.16 |
Witamina D (µg) | 0.70 | 14.00 | 0.59 | 11.90 | 1.57 | 31.50 |
Witamina D (IU) | 27.00 | 13.50 | 22.95 | 11.47 | 60.75 | 30.38 |
Witamina K (µg) | 2.40 | 4.36 | 2.04 | 3.71 | 5.40 | 9.82 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (225.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17.80 | 89.00 | 15.13 | 75.65 | 40.05 | 200.25 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 18.88 | 16.05 | 42.48 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1.53 | 1.30 | 3.44 | |||
Cholesterol (mg) | 94.00 | 31.33 | 79.90 | 26.63 | 211.50 | 70.50 |
Wartości | 100 g | % | 3 uncje (85.00 g) | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (225.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 86.28 | 18.59 | 73.34 | 18.59 | 194.13 | 18.59 |
Tłuszcz (kcal) | 377.82 | 81.41 | 321.15 | 81.41 | 850.10 | 81.41 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 464.10 | 100.00 | 394.49 | 100.00 | 1044.22 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 18.59, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 81.41, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]