Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Wołowina, żeberka krótkie, mięso chude, średnia klasa, duszone
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (121.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Woda (g) | 50.15 | 60.68 | 42.63 | |||
Wartość energetyczna (kcal) | 295.00 | 14.75 | 356.95 | 17.85 | 250.75 | 12.54 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1235.11 | 1494.48 | 1049.84 | |||
Białko (g) | 30.76 | 61.52 | 37.22 | 74.44 | 26.15 | 52.29 |
Tłuszcz (g) | 18.13 | 25.90 | 21.94 | 31.34 | 15.41 | 22.01 |
Popiół (g) | 0.98 | 1.19 | 0.83 | |||
Węglowodany (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (121.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Wapń (mg) | 11.00 | 1.10 | 13.31 | 1.33 | 9.35 | 0.93 |
Żelazo (mg) | 3.36 | 18.67 | 4.07 | 22.59 | 2.86 | 15.87 |
Magnez (mg) | 22.00 | 6.88 | 26.62 | 8.32 | 18.70 | 5.84 |
Fosfor (mg) | 235.00 | 33.57 | 284.35 | 40.62 | 199.75 | 28.54 |
Potas (mg) | 313.00 | 6.66 | 378.73 | 8.06 | 266.05 | 5.66 |
Sód (mg) | 58.00 | 3.87 | 70.18 | 4.68 | 49.30 | 3.29 |
Sól (mg) | 145.00 | 2.42 | 175.45 | 2.92 | 123.25 | 2.05 |
Cynk (mg) | 7.80 | 97.50 | 9.44 | 117.97 | 6.63 | 82.88 |
Miedź (mg) | 0.11 | 11.89 | 0.13 | 14.39 | 0.09 | 10.11 |
Mangan (mg) | 0.02 | 0.02 | 0.02 | |||
Selen (µg) | 22.10 | 40.18 | 26.74 | 48.62 | 18.79 | 34.15 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (121.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.07 | 5.91 | 0.08 | 7.15 | 0.06 | 5.02 |
Ryboflawina (mg) | 0.20 | 18.36 | 0.24 | 22.22 | 0.17 | 15.61 |
Niacyna (mg) | 3.21 | 22.91 | 3.88 | 27.73 | 2.73 | 19.48 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0.34 | 6.74 | 0.41 | 8.16 | 0.29 | 5.73 |
Witamina B6 (mg) | 0.28 | 21.54 | 0.34 | 26.06 | 0.24 | 18.31 |
Folacyna ogółem (µg) | 7.00 | 8.47 | 5.95 | |||
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 117.20 | 27.58 | 141.81 | 33.37 | 99.62 | 23.44 |
Witamina B12 (µg) | 3.46 | 144.17 | 4.19 | 174.44 | 2.94 | 122.54 |
Witamina A (IU) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Beta-karoten (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Licopen (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Luteina + zeaksantyna (µg) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | |||
Witamina E (mg) | 0.14 | 1.75 | 0.17 | 2.12 | 0.12 | 1.49 |
Witamina D (µg) | 0.30 | 6.00 | 0.36 | 7.26 | 0.26 | 5.10 |
Witamina D (IU) | 12.00 | 6.00 | 14.52 | 7.26 | 10.20 | 5.10 |
Witamina K (µg) | 1.90 | 3.45 | 2.30 | 4.18 | 1.61 | 2.94 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (121.00 g) | % realizacji normy | 3 uncje (85.00 g) | % realizacji normy |
---|---|---|---|---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 7.74 | 38.70 | 9.37 | 46.83 | 6.58 | 32.89 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 7.98 | 9.66 | 6.78 | |||
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.55 | 0.67 | 0.47 | |||
Cholesterol (mg) | 93.00 | 31.00 | 112.53 | 37.51 | 79.05 | 26.35 |
Wartości | 100 g | % | 1 sztuka, gotowana, liczona bez odpadków (przygotowana z 1 funta mięsa surowego – 450g – z odpadkami) (121.00 g) | % | 3 uncje (85.00 g) | % |
---|---|---|---|---|---|---|
Białko (kcal) | 123.04 | 42.99 | 148.88 | 42.99 | 104.58 | 42.99 |
Tłuszcz (kcal) | 163.17 | 57.01 | 197.44 | 57.01 | 138.69 | 57.01 |
Węglowodany (kcal) | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
Łącznie | 286.21 | 100.00 | 346.31 | 100.00 | 243.28 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 42.99, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 57.01, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 0.00, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]