Mięso, ryby, jaja, owoce morza i ich przetwory >> Żółtko jaja kurzego, mrożone, solone
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Woda (g) | 50.80 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 274.00 | 13.70 |
Wartość energetyczna (kJ) | 1147.18 | |
Białko (g) | 14.00 | 28.00 |
Tłuszcz (g) | 23.00 | 32.86 |
Popiół (g) | 10.60 | |
Węglowodany (g) | 1.60 | 0.59 |
Błonnik (g) | 0.00 | 0.00 |
Cukry Proste (g) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Wapń (mg) | 114.00 | 11.40 |
Żelazo (mg) | 3.75 | 20.83 |
Magnez (mg) | 10.00 | 3.12 |
Fosfor (mg) | 431.00 | 61.57 |
Potas (mg) | 117.00 | 2.49 |
Sód (mg) | 3780.00 | 252.00 |
Sól (mg) | 9450.00 | 157.50 |
Cynk (mg) | 2.84 | 35.50 |
Miedź (mg) | 0.11 | 12.11 |
Mangan (mg) | 0.06 | |
Selen (µg) | 37.70 | 68.55 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Witamina C (mg) | 0.00 | 0.00 |
Tiamina (mg) | 0.13 | 11.82 |
Ryboflawina (mg) | 0.43 | 39.09 |
Niacyna (mg) | 0.04 | 0.29 |
Kwas pantotenowy (mg) | 3.23 | 64.60 |
Witamina B6 (mg) | 0.26 | 20.08 |
Folacyna ogółem (µg) | 107.00 | |
Kwas foliowy (µg) | 0.00 | 0.00 |
Cholina ogółem (mg) | 0.00 | 0.00 |
Witamina B12 (µg) | 2.52 | 105.00 |
Witamina A (IU) | 1190.00 | |
Witamina A (RAE, µg) | 0.00 | 0.00 |
Retinol (µg) | 401.00 | |
Alfa-karoten (µg) | 0.00 | |
Beta-karoten (µg) | 0.00 | |
Licopen (µg) | 0.00 | |
Luteina + zeaksantyna (µg) | 1185.00 | |
Witamina E (mg) | 2.80 | 35.00 |
Witamina D (µg) | 5.90 | 118.00 |
Witamina D (IU) | 236.00 | 118.00 |
Witamina K (µg) | 0.00 | 0.00 |
Wartości | 100 g | % realizacji normy |
---|---|---|
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 7.03 | 35.14 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 8.85 | |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 3.15 | |
Cholesterol (mg) | 955.00 | 318.33 |
Wartości | 100 g | % |
---|---|---|
Białko (kcal) | 56.00 | 20.79 |
Tłuszcz (kcal) | 207.00 | 76.84 |
Węglowodany (kcal) | 6.40 | 2.38 |
Łącznie | 269.40 | 100.00 |
[piechart legend=”true”]
{ label: „Białko”, data: 20.79, color: „#1F55DF”},
{ label: „Tłuszcz”, data: 76.84, color: „#124C70”},
{ label: „Węglowodany”, data: 2.38, color: „#3CA5DA”}
[/piechart]